依加去銀行開戶口真係同乞差不多

露比EE
|

去恆生銀行開戶口,住址証明over 2days話唔接受,好啦,終於揾到張住址証明,仲要回答以下問題:
1. 戶口用途
2. 職業
3. 住左幾多年
回答以上問題都算,仲要問我公司名
大佬呀!我只係申請最普通既saving 戶口咋,我老公答咀,話個戶口係用黎出糧比老婆,得唔得先??
咁好笑既,開戶口比問銀行借錢仲多問題,又冇存摺,ATM卡又冇名
咁我問點indicate個戶口係我呢??
真係好神囉!唔鍾意人地開戶口,變相就失去埋背後一系列既生意,真係無言!
ginyu
|
因為怕人洗黑錢
YY1101
|
露比EE 發表於 18-8-3 15:58
去恆生銀行開戶口,住址証明over 2days話唔接受,好啦,終於揾到張住址証明,仲要回答以下問題:
1. 戶口用 ...

係喎
我去獅子開
審左我一個鐘
廷廷媽
|
就係因為開個普通戶口, 銀行冇錢賺只提供服務比你, 所以間間銀行都唔願做, 你試下同佢講開個500萬投資戶口, 佢即係叫你入房斟埋茶比你慢慢傾.....
wonderful506
|
1. 戶口用 ...

上個禮拜我去恆生開,ok喎
esmehouse
|
現在開戶口真係好煩
洋洋
|
1. 戶口用 ...

正常問題啫,唔like 咪唔好開囉。
人地張卡即時比你,點可能有名呢
丫雅
|
唔知恆生依家都變成咁,獅子嗰間就聽得多,開個普通戶口,好似俾人當左犯咁
洋洋
|
廷廷媽 發表於 18-8-3 16:02
就係因為開個普通戶口, 銀行冇錢賺只提供服務比你, 所以間間銀行都唔願做, 你試下同佢講開個500萬投資戶口, ...

5M 乜戶口都要問架
musiccisum
|
1. 戶口用 ...

幾年前去獅子開,審左我好耐最終我頂唔順走左
tansyneko
|
依家間間都係咁唉
wcpcelia
|
依家開戶, 係問好多嘢架
MelodyCSY
|
Pre-open packet張卡點會有名呀,你可以做replacement,新卡自然會有名。另外銀行職員都係跟程序做嘢,你估個個都好想問咁多問題,博比人鬧咩
verababy
|
,😒😒好正常問姐
不喜歡恆生就第二間吧
露比EE
|
洋洋 發表於 18-8-3 16:08
正常問題啫,唔like 咪唔好開囉。
人地張卡即時比你,點可能有名呢

依個我都明,但又冇存摺又卡又冇名,咁好唔方便,仲要9萬幾個問題!
crystal媽咪
|
我早兩年係渣打又超勁煩。
你去永隆吖。唔使住址證明, 上網預約咗時間先去開,40分鐘之內包你走得
wuwucancan
|

係金管局要求銀行咁做⋯怕開户口黎使black money之前hsbx 奶過野

pansy888hk    發表於 18-8-3 23:41
wpc666
|
我之前想開兒童戶口比亞女,我本身係獅子用戶,居然話開戶要預約,今天已經滿左。

verababy
|
上次我開過百萬用戶😀都問長問短啦
wing~
|
小朋友開戶口邊間好?