自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

去恆生銀行開戶口,住址証明over 2days話唔接受,好啦,終於揾到張住址証明,仲要回答以下問題:
1. 戶口用途
2. 職業
3. 住左幾多年
回答以上問題都算,仲要問我公司名
大佬呀!我只係申請最普通既saving 戶口咋,我老公答咀,話個戶口係用黎出糧比老婆,得唔得先??
咁好笑既,開戶口比問銀行借錢仲多問題,又冇存摺,ATM卡又冇名
咁我問點indicate個戶口係我呢??
真係好神囉!唔鍾意人地開戶口,變相就失去埋背後一系列既生意,真係無言!

大宅

牛年勳章 2018復活節勳章

因為怕人洗黑錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

露比EE 發表於 18-8-3 15:58
去恆生銀行開戶口,住址証明over 2days話唔接受,好啦,終於揾到張住址証明,仲要回答以下問題:
1. 戶口用 ...

係喎
我去獅子開
審左我一個鐘

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

就係因為開個普通戶口, 銀行冇錢賺只提供服務比你, 所以間間銀行都唔願做, 你試下同佢講開個500萬投資戶口, 佢即係叫你入房斟埋茶比你慢慢傾.....

大宅

1. 戶口用 ...

上個禮拜我去恆生開,ok喎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

現在開戶口真係好煩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

唔知恆生依家都變成咁,獅子嗰間就聽得多,開個普通戶口,好似俾人當左犯咁

禁止訪問

子爵府

1. 戶口用 ...

幾年前去獅子開,審左我好耐最終我頂唔順走左

琥珀宮

回覆樓主:

依家間間都係咁唉

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

依家開戶, 係問好多嘢架

大宅

回覆樓主

Pre-open packet張卡點會有名呀,你可以做replacement,新卡自然會有名。另外銀行職員都係跟程序做嘢,你估個個都好想問咁多問題,博比人鬧咩

大宅

,😒😒好正常問姐
不喜歡恆生就第二間吧

侯爵府

洋洋 發表於 18-8-3 16:08
正常問題啫,唔like 咪唔好開囉。
人地張卡即時比你,點可能有名呢

依個我都明,但又冇存摺又卡又冇名,咁好唔方便,仲要9萬幾個問題!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我早兩年係渣打又超勁煩。
你去永隆吖。唔使住址證明, 上網預約咗時間先去開,40分鐘之內包你走得
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

係金管局要求銀行咁做⋯怕開户口黎使black money之前hsbx 奶過野

pansy888hk    發表於 18-8-3 23:41

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

我之前想開兒童戶口比亞女,我本身係獅子用戶,居然話開戶要預約,今天已經滿左。

大宅

上次我開過百萬用戶😀都問長問短啦

男爵府

小朋友開戶口邊間好?

首頁
12345...11

尾頁

跳至