自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

Sumyeema1 發表於 18-12-16 14:03
今日試雲南菜,汽鍋鷄,燒牛肝菌,等緊上菜

上菜:

鷄湯普通,牛肝菌落咗好多香料炒,香口好味。

琥珀宮

畀面勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-16 14:36

以福田高鐵站為中心,周邊有連城中心,皇廷廣場,平安 ...

我聖誕節或星期六日去會唔會好難買車票?
請問福田個邊有冇按摩店呀?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-16 14:36

以福田高鐵站為中心,周邊有連城中心,皇廷廣場,平安 ...

jm請問高鐵依個行李係唔係重捉得好嚴呀?
新年後想坐高鐵番香港!

珍珠宮

littlesister 發表於 18-12-16 14:49
...

Download 個12306 check下, 今日都仲有位可供臨時買票。 我去到先買,若無票賣,高鐵延誤咪搭落紅墈轉東鐵。 不過,我留意到11月打後的確多咗人搭高鐵。 聖誕節呢啲香港公眾假期可能再多啲人搭。

琥珀宮

畀面勳章

littlesister 發表於 18-12-16 14:15
請問呢間係邊頭呢?要訂位嗎?

萬象城戲院對面,細間門口
佢隔離有間x 師傅麵包,好多人排隊,所以好易手搵,亦唔使訂位

如果你無美團,埋單時可試下要求收銀幫你做,再平 24 人仔

侯爵府

YEOMORGAN 發表於 18-12-15 22:03
再介紹大家一間近文錦渡口岸的湖南菜店,好多外地人吃,應該幾正宗架!環境光猛!
店叫紅色湘菜館!好辣! ...

嘩jm你介紹間潮州同湖南菜,好吸引
我小朋友太細,唔可以北上揾食住

珍珠宮

babynetnet 發表於 18-12-16 14:53
jm請問高鐵依個行李係唔係重捉得好嚴呀?
新年後想坐高鐵番香港!

我估宜家可能無咁緊,目測香港北上啲行李唔會太大,反而去香港既大陸人真係帶好大件嘢嚟搭車。

侯爵府

RelaxHippo 發表於 18-12-16 15:00
我估宜家可能無咁緊,目測香港北上啲行李唔會太大,反而去香港既大陸人真係帶好大件嘢嚟搭車。
...

我就係返黎香港攞兩個件行李喼,再加士的車!
我媽話返香港唔會好嚴,見你都搭過幾次,所以想了解一下,唔該晒!
因為大陸段高鐵,都唔會理你行李尺寸既!

水晶宮

littlesister 發表於 18-12-16 14:11

唔好意思,我比較少上大陸,請問是在西九搭高鐵嗎? ...

我係西九坐高鐵去福田,我次次都係星期日去,去到先買飛。
福田出面好多商場,我知附近有皇庭廣場,入面好多食肆,例如好多人鍾意食嘅太二酸菜魚(我覺得冇想像中咁好,唔值得等咁耐),福田出面有座平安保險大廈,六樓有間餐廳叫桂滿隴,裝修得好靚,好有特色,我上次去好多人排隊,冇幫襯,下次我會早D去攞位試呢間。
我只係坐過三次高鐵去福田,其他地方唔熟

禁止訪問

珍珠宮

babynetnet 發表於 18-12-16 15:11
我就係返黎香港攞兩個件行李喼,再加士的車!
我媽話返香港唔會好嚴,見你都搭過幾次,所以想了解一下,唔 ...

大陸方面唔覺有捉,我見有男人帶超大型物件(件嘢高度到佢心口落少少位置)都上到車。

珍珠宮

littlesister 發表於 18-12-16 14:49
...

22號打後去福田,深圳北既部分班次巳經賣咗好多票,想呢幾日去最好預先買定票。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

I9528 發表於 18-12-16 14:59
佢隔離有間x 師傅麵包,好多人排隊,所以好易手搵,亦唔使訂位

包精,有冇試過鮑師傅? 見到條龍,我卻步了

琥珀宮

畀面勳章

blackberry 發表於 18-12-16 15:35
包精,有冇試過鮑師傅? 見到條龍,我卻步了

試過,唔係我杯茶
反而,沾師傅嘅芝士蛋糕,好食
熱個時即食,正
返到香港放落雪櫃,一日後,依然好味

琥珀宮

畀面勳章

豬仔嘜 發表於 18-8-26 23:01
Wechat裝左喜茶小程式就得
用法唔難的

請問喜茶小程式係點裝呢?在大陸錢包嗎?我搵唔到既

琥珀宮

畀面勳章

I9528 發表於 18-12-16 14:59

請問美團係咩?同唔同大眾點評

琥珀宮

畀面勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-16 15:19
22號打後去福田,深圳北既部分班次巳經賣咗好多票,想呢幾日去最好預先買定票。

去深圳北都經福田嗎?我唔識分深圳區域,一頭霧水,請問金光華係咪都係福田?

琥珀宮

畀面勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-16 14:58
Download 個12306 check下, 今日都仲有位可供臨時買票。 我去到先買,若無票賣,高鐵延誤咪搭落紅墈轉 ...

請問個 app 係 App Store download 嗎?

琥珀宮

畀面勳章

littlesister 發表於 18-12-16 15:51
請問美團係咩?同唔同大眾點評

應該唔同啩
美團好似係另一個團購,我地上次食食下,係咁 encore 生牛丸,個經理見我地咁癲喪,就主動話幫我地美團,減咗 24 人仔 ; 食完之後,仲有幾張 coupon,食滿100 減20
於是上兩星期又去癲過,個經理又認得我地,於是又再上演一次減價打邊邊

珍珠宮

littlesister 發表於 18-12-16 15:53
去深圳北都經福田嗎?我唔識分深圳區域,一頭霧水,請問金光華係咪都係福田?
...

深圳北喺福田北邊,一般去深圳商場坐到福田巳經好夠。 金光華應該近羅湖。 你可以喺app store download 12306 同高德地圖, 好好用。

首頁
3435363738...48

尾頁

跳至