深圳真是比想像中正!

I9528
|
blackberry 發表於 18-12-16 23:24
又新街

everydaymom
|
回覆 sabun 的帖子

我很怕烟味, 在罗湖商业城, 都顶不顺。 南区那边商场裡边, 会不会有人在裡面食烟?
youhello507
|
everydaymom 發表於 18-12-17 09:55

我很怕烟味, 在罗湖商业城, 都顶不顺。 南区那边商场裡边, 会不会有人在裡面食烟? ...

而家有人商場食煙咩
sweetiesbear
|
sabun 發表於 18-8-3 16:29
陳鵬鵬鹅肉
探魚
仲有冇介紹,想有一餐吃火煱!

魚上
RelaxHippo
|
everydaymom 發表於 18-12-17 09:55

我很怕烟味, 在罗湖商业城, 都顶不顺。 南区那边商场裡边, 会不会有人在裡面食烟? ...

我行福田嗰幾個商場都唔見有人食煙,就連喺街都唔見。
hellohelloruby
|
大渝火锅(海岸城店) 都好味
hellohelloruby
|
谭鸭血老火锅(水围店)
http://www.dianping.com/shop/101971369
youhello507
|
panda361 發表於 18-12-16 22:58
舊年去過深圳,真係另眼相看。

最緊要不封閉自己啫
kit2468
|
這個POST好毒....
等我都放毒先....
昨天,太二酸菜魚店深圳金光華廣場六樓,這就是號稱「只做全宇宙第二好吃酸菜魚」的太二酸菜魚
點了二人份酸菜魚,可以加配金菇、薯粉、粉絲等配料,定價RMB¥108。連魚頭上,除了花椒、青花椒、辣椒、八角、芝麻,還加了菊花瓣點綴。魚已起骨,墊底有大量酸菜,魚肉真的很滑

mablesik1
|
whywhite22 發表於 18-12-16 15:14
我係西九坐高鐵去福田,我次次都係星期日去,去到先買飛。
福田出面好多商場,我知附近有皇庭廣場,入面好 ...
桂滿隴係食咩?我都想試下
M&A Mom
|
為咗滿足亞女生日願望,冇返上深圳成廿年嘅我,都要上黎攞料
諗住第一次目標係壹方城,一個商場滿足佢又喜茶,又火鍋,又書店!
我又可以行下超市!
希望順利完成!
creambb
|
whywhite22 發表於 18-12-16 17:22
如果純粹食嘢,去福田就夠,唔使去深圳北,福田而家好旺。福田附近都幾多地方行,我主要行圈住個幾個商場 ...

請問有冇飲茶食點心推介呀?謝謝
creambb
|
RelaxHippo 發表於 18-12-16 14:58
Download 個12306 check下, 今日都仲有位可供臨時買票。 我去到先買,若無票賣,高鐵延誤咪搭落紅墈轉 ...

如果我買10:30但遲到係咪冇得free搭下班?要預早幾多到車站拎飛同過關?謝謝
RelaxHippo
|
creambb 發表於 18-12-18 00:04
如果我買10:30但遲到係咪冇得free搭下班?要預早幾多到車站拎飛同過關?謝謝
...

我去到先買票, 所以未試過買咗票遲到既情況. 不過, 我通常預開車前45分鐘去到西九買票. 我有兩次去到西九龍站剛剛唔夠45分鐘, 但售票機都俾我買票, 過晒安檢, 香港入境署, 大陸入境, 大陸海關檢查行李呢4關, 剛剛好可以入閘上車, 喺車等一陣就開車, 14分鐘後到福田, 好爽
creambb
|
RelaxHippo 發表於 18-12-18 00:34
我去到先買票, 所以未試過買咗票遲到既情況. 不過, 我通常預開車前45分鐘去到西九買票. 我有兩次去到西 ...

咁又真係好快,我想23號中午去,都係去到車站買方便
RelaxHippo
|
creambb 發表於 18-12-18 01:18
咁又真係好快,我想23號中午去,都係去到車站買方便
我check過22號打後有啲班次巳經賣咗好多車票, 可能好多人都打算聖誕新年期間北上, 可以的話, 呢段期間都係預先買定票比較好啲.
creambb
|
RelaxHippo 發表於 18-12-18 01:27
我check過22號打後有啲班次巳經賣咗好多車票, 可能好多人都打算聖誕新年期間北上, 可以的話, 呢段期間都係 ...

我係咪大約預一個鐘前到
creambb
|
RelaxHippo 發表於 18-12-18 01:27
我check過22號打後有啲班次巳經賣咗好多車票, 可能好多人都打算聖誕新年期間北上, 可以的話, 呢段期間都係 ...

請問西九龍往返福田,我見有班次係深圳北,都啱?
RelaxHippo
|
creambb 發表於 18-12-18 01:41
我係咪大約預一個鐘前到
官方提示45分鐘前到應該夠晒時間攞票過4關. 再早少少到咪行下個duty free. 記得開車前15分鐘可以入閘上車, 開車前5分鐘閘口會close
RelaxHippo
|
creambb 發表於 18-12-18 01:46
請問西九龍往返福田,我見有班次係深圳北,都啱?
福田係深圳商業區, 附近有幾個大商場, 深圳北再遠啲. 有啲車只去深圳北, 或福田, 若無福田車, 坐到深圳北要搭地鐵坐幾個站去返福田區.