覺唔覺得d data用得好快?...

小小人
|
上下openrice...bk...睇下新聞...碌下fb睇片....
兩星期就用哂6gb...靠wifi過活...

剩返兩星期都唔知點過
sushiroll
|
小小人 發表於 18-8-3 17:07
上下openrice...bk...睇下新聞...碌下fb睇片....

我覺! 所以係屋企一定airplane mode用wifi, 如果唔係真係唔知一個月點過...我之前試過好似你咁, 2 weeks用哂
cbeyond
|
用無限數據就可以
JD930
|

我都係用呢幾個app但每個月唔超過 1.2 GB
不過可能我係街時間小,都係屋企返公司同公司返屋企會用data之外其他時間用wifi
sushiroll
|
cbeyond 發表於 18-8-3 17:18
用無限數據就可以

香港唔係冇左unlimited data 咩?
sushiroll
|
JD930 發表於 18-8-3 17:18
我都係用呢幾個app但每個月唔超過 1.2 GB
不過可能我係街時間小,都係屋企返公司同公司返屋企會 ...

我都係, 有wifi我一定用
JD930
|
sushiroll 發表於 18-8-3 17:22

我個plan N年前join所以我仲有,不過用超過4GB後會較慢啲咁
JD930
|
sushiroll 發表於 18-8-3 17:23
我都係, 有wifi我一定用

係咯
sushiroll
|
JD930 發表於 18-8-3 17:26
我個plan N年前join所以我仲有,不過用超過4GB後會較慢啲咁

oh 我都係會變好慢, 乜都load n年咁
cbeyond
|

大部份都有。
plan同以往有d唔同, 頭幾G+共享之後數據, 會慢少少, 但片都睇到。
呢幾個月, 間間都減價添。
popochu
|
限data既計劃簡直係比神用,在街完全冇樂趣,又睇唔到片,依家join左用量王,先似返個人
cbeyond
|
JD930 發表於 18-8-3 17:26

現在間間都話之後唔會限速, 會共享, 人多地方會慢d, 但都ok。
cbeyond
|
popochu 發表於 18-8-3 17:30
限data既計劃簡直係比神用,在街完全冇樂趣,又睇唔到片,依家join左用量王,先似返個人
...

應該間間電訊公司都轉左唔限速了。
sushiroll
|
popochu 發表於 18-8-3 17:30
...

我一限速就乜片, 連whatsapp相都load唔到
vivibabyvivi
|

唔係,我老公新簽既plan就係無限啦
sushiroll
|
cbeyond 發表於 18-8-3 17:33
應該間間電訊公司都轉左唔限速了。

我HKBN 有限速wor
JD930
|
sushiroll 發表於 18-8-3 17:27
oh 我都係會變好慢, 乜都load n年咁

我so far 試過一次用過咗係因為屋企wifi壞咗幾日,不過佢限速同冇限又分別唔大
sushiroll
|
vivibabyvivi 發表於 18-8-3 17:33
唔係,我老公新簽既plan就係無限啦

等我打去我個台問下先
olkan
|

你係咪有啲apps冇set在wifi之下先自動更新呀!我個plan 每月8gb,有時都唔夠用,因為有時睇已下載嘅劇時,唔記得關數據就一下冇咗幾百MB.
sushiroll
|
JD930 發表於 18-8-3 17:35
我so far 試過一次用過咗係因為屋企wifi壞咗幾日,不過佢限速同冇限又分別唔大
...

係咪我個台特別垃圾