懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

控制得唔好既話,可能仲會早架

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主

好奇一問,如果正常無問題,只是第一胎開刀,第二胎醫院有比期開刀,但提早了生產要入產房,醫院會唔會照開刀?還是要試順產架?

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

ranran517 發表於 18-8-27 22:51
好奇一問,如果正常無問題,只是第一胎開刀,第二胎醫院有比期開刀,但提早了生產要入產房,醫院會唔會照開 ...

我問過醫生,佢話我35週後都會照同我開刀,但早左就要去政府醫院
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

kmbb519 發表於 18-8-27 23:11
我問過醫生,佢話我35週後都會照同我開刀,但早左就要去政府醫院
...

其實係正常?35週前應該好多私院都唔收

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

小驚 發表於 18-8-27 23:28
其實係正常?35週前應該好多私院都唔收

係呀,唔關糖尿事,果位 jm問嘛

男爵府

kmbb519 發表於 18-8-28 00:06
係呀,唔關糖尿事,果位 jm問嘛

我都有問原本幫我接生個醫生。
佢話如果我要喺養和生,佢要加多個糖尿醫生
如果BB有咩事要留醫養和,一晚要2萬幾
佢叫我諗清楚係咪要洗呢筆錢

所以我都放棄咗喺私院生
始終無事無幹先最適合私院生仔。

珍珠宮

小驚 發表於 18-8-28 00:58
我都有問原本幫我接生個醫生。
佢話如果我要喺養和生,佢要加多個糖尿醫生
如果BB有咩事要留醫養和,一晚 ...

可能你比較嚴重呀⋯⋯ 我醫生同我講無影響,不過我之前只係超少少,戒口之後都無超過標,可能因為咁

大宅

kmbb519 發表於 18-8-3 17:21
我book 左醫生10 月中某一日開刀, 但係響健康院飲糖水肥左, 超左 0.5, 下星期先返威院聽講座, 想問下有冇媽 ...

我都中左,一星期要篤兩次手指,都係十月中開刀呀,私家醫生話照舊34週後可以同我接生

珍珠宮

Twlm 發表於 18-8-28 08:13
我都中左,一星期要篤兩次手指,都係十月中開刀呀,私家醫生話照舊34週後可以同我接生
...

你同我個case好似 你係咪超得唔多呀?咁你仲有冇返政府覆診?我返左一次唔打算返咯,但我有keep住篤手指,無超標就得

大宅

kmbb519 發表於 18-8-28 10:52
你同我個case好似 你係咪超得唔多呀?咁你仲有冇返政府覆診?我返左一次唔打算返咯,但我有keep住 ...

我超左0.3約左5/9覆診見醫生呀,到時俾張紙佢睇下啦

珍珠宮

Twlm 發表於 18-8-28 17:15
我超左0.3約左5/9覆診見醫生呀,到時俾張紙佢睇下啦

5/9 係見私家定政府?
我果陣打電話同左私家講,佢叫我比數據佢睇,但覆診果陣佢完全無問我

大宅

kmbb519 發表於 18-8-28 19:33
5/9 係見私家定政府?
我果陣打電話同左私家講,佢叫我比數據佢睇,但覆診果陣佢完全無問我 ...

上星期六見左私家喇,5/9見政府呀

珍珠宮

Twlm 發表於 18-8-28 20:33
上星期六見左私家喇,5/9見政府呀

其實如果去私家生,政府覆診可以唔去

大宅

kmbb519 發表於 18-8-28 22:37
其實如果去私家生,政府覆診可以唔去

因為我仲有宮頸短問題,隨時早產,所以要keep住兩邊睇

首頁

尾頁

跳至