陪月幾時請?

rosepig
|
出年三月預產, 醫生話唔好同人講住,所以屋企人都未講,但又怕遲啲陪月俾人mark哂,大家幾時開始聯絡心儀陪月?
manus_6i27
|
rosepig 發表於 18-8-3 19:28
出年三月預產, 醫生話唔好同人講住,所以屋企人都未講,但又怕遲啲陪月俾人mark哂,大家幾時開始聯絡心儀陪 ...

我都係睇書睇翻黎
希望幫到你

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
邱優
|
有d媽媽一知道有左就會請陪月,因為好既陪月都好full。我就四個月先請陪月
rosepig
|
manus_6i27 發表於 18-8-3 19:46
我都係睇書睇翻黎
希望幫到你

多謝你呀,原來仲要簽合約,學到野
rosepig
|
邱優 發表於 18-8-3 19:55
有d媽媽一知道有左就會請陪月,因為好既陪月都好full。我就四個月先請陪月
...

咁過咗三個月先啦,都係朋友介紹,唔該哂
manus_6i27
|
rosepig 發表於 18-8-3 19:58
多謝你呀,原來仲要簽合約,學到野

吾好客氣啦!加油!祝福你
我要做媽媽
|
醫生都話咪講止咁你就過咗頭三個月先
ipcs
|
出年三月預產, 醫生話唔好同人講住,所以屋企人都未講,但又怕遲啲陪月俾人mark哂,大家幾時開始聯絡心儀陪 ...

我今胎一有就通知上胎嘅陪月hold左期先,上胎過左3至4個月先請,好難搵到,朋友介紹下先請到呢個陪月。
mmbili
|
有啲人一有左就請, 但我覺得頭3個月未穩定, 請陪月要落訂, 如果有咩事就無左啲訂, 我係3個月先請
wcbbbbbb
|

西醫竟然會叫你唔好講?因為迷信?
我6w有左就即刻搵陪月喇
8w前就請咗
好嘅陪月好full好full
wcbbbbbb
|
mmbili 發表於 18-8-4 18:31
有啲人一有左就請, 但我覺得頭3個月未穩定, 請陪月要落訂, 如果有咩事就無左啲訂, 我係3個月先請
...

正常有咩意外,好嘅陪月唔會因爲呢樣嘢殺你訂
我個陪月都話人心肉做,如果係因為意外嘅事,會退訂
hamsterma
|

我都想了解下
rosey2056
|
我有左就話比上胎陪月聽要 hold 期,不過約係4個月果陣簽
pang_ling_ling
|
wcbbbbbb 發表於 18-8-4 18:39
...

係呀,我都就來12周剛比咗陪月訂金,我本身想等埋T21份報告,但個陪月又好搶手,最終佢講明touchwood 有咩問題會退訂的。所以你搵陪月時可以問清楚,好嘅陪月真係好爆架

puppydingo
|
下咁得意。醫生咁迷信。

我6周通知agent (朋友做陪月agent)

8周就interview and decide.

T21出report 大概12周就簽contract
ipcs
|
wcbbbbbb 發表於 18-8-4 18:39
...

我個陪月都係咁講
rosepig
|
puppydingo 發表於 18-8-4 20:55
下咁得意。醫生咁迷信。

我6周通知agent (朋友做陪月agent)

其實我覺得未必係醫生迷信,純粹係未穩定,變數都仲有,加上高齡,要照埋t21先
prswinki
|
Hold咗期先穩陣。我9w 問我個陪月,點知佢之前個星期啱啱簽咗2個月約。之後就知驚,搵到個即刻hold 期簽約。
puppydingo
|
rosepig 發表於 18-8-6 12:35
其實我覺得未必係醫生迷信,純粹係未穩定,變數都仲有,加上高齡,要照埋t21先
...

其實好嘅一早要搵,傾好T21 出咪簽約
,好嘅陪月好full
rosepig
|
puppydingo 發表於 18-8-6 13:27

其實好嘅一早要搵,傾好T21 出咪簽約

其實有個陪月係熟人介紹,因為年紀有返咁上下,近60,朋友話唔使太急
其實一般陪月係咩年紀?60都算偏大?