陀bb胃口唔好,好辛苦

minnielamm
|
依家有左3個幾月,成日都想嘔,想食野都食唔到,好辛苦...有無媽媽好似我咁?
Kkk1126
|
minnielamm 發表於 18-8-3 21:48
依家有左3個幾月,成日都想嘔,想食野都食唔到,好辛苦...有無媽媽好似我咁? ...

我也是呀,4月呀,吃少少也好辛苦
tiffany0809
|
加油,捱多陣就會有返胃口,我成日都咁同自己講
我覺得生果易入口,正餐食得少,不妨正餐之間食d生果
linglingff
|
我都五個幾月都仲嘔緊
GCHK
|
初期胃口係會差D嘅,過左三個月可能好D
mmbili
|
食得到咩就食咩, 唔好理戒唔戒口住
LC116
|
我宜家6週都係咁 點可以舒緩?
haha748494
|
多少儘量食D,食D易消化食物。
birdisfreedom
|
加油我嘔左4個月之後正常番
musiccisum
|
依家有左3個幾月,成日都想嘔,想食野都食唔到,好辛苦...有無媽媽好似我咁? ...

加油,我之前嘔到喊
moonlyCC
|
咁樣唔得喎,成日食唔落野會搞到營養不良,bb吸收唔到營養
hamsterma
|

有滴人係嘔的好犀利
rabbit63iii
|
我都有朋友陀b時嘔又係成日食唔到野...不過好彩佢飲奶就無事, 所以佢係咁飲奶粉補返d營養
Ssstar
|

我都系啊,過左3個月,食唔落,食到又想嘔,胃脹到就來爆。好驚bb嚥夠營養,唔知點算好
Ssstar
|
musiccisum 發表於 18-8-4 17:44
加油,我之前嘔到喊

我都系辛苦,嘔到成日喊你而家無事啦?
musiccisum
|
Ssstar 發表於 18-8-6 12:49
我都系辛苦,嘔到成日喊你而家無事啦?

仲嘔緊
touko
|

過左就覺得好小事
超正常
放心
飲媽媽奶粉或湯就夠了初期個B 靠自己
中期先吸收你嘅營養

DebbyVln
|
我之前都有少量想嘔,係驚營養唔夠,所以買咗雅培嗰隻媽媽奶,飲咗補返啲營養,覺得舒服啲
Ssstar
|
touko 發表於 18-8-6 14:28
過左就覺得好小事
超正常
放心

飲唔奶,一飲就好頂胃。
但我而家已經13週多了,bb應該要靠我
mclau2012
|
冇胃口就多飲d湯水,平時有食materna、藻油果d營養劑嘅話都可以幫補下營養