自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

國王陛下 發表於 18-8-4 02:20
其實會買果啲會唔會係差小小先夠換飛啊?

其實啲買家唔會鍾意賣分。。。佢哋係希望你直接成張飛幫襯佢。。。因為轉分嘅成本好高。。。反而佢幫你出成本低好多

瑪瑙宮

大廚勳章

KTKTKT5 發表於 18-8-4 00:49
我未試過儲am, 所以有d內容唔正確, 有錯請指正, 謝!

係咪只係因為想換到新年、暑假同復活節? 因為睇落非假 ...

呢個我有經驗。。。

我表妹要去曼徹斯特。。可能因為就嚟要飛所以張機票好貴直航要11,000幾。。。

但係幫表妹問過如果兌換商務嘅同埋一樣嘅飛來妹只不過係120,000里。。。咁即係比12000蚊但係來回都商務。。。當然最重要係有冇位啦。。。咁嗰啲賣票嘅人可能有係乜乜鑽石會員。。。。。所以就幫佢出到再自己比稅。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

十一哥 發表於 18-12-13 20:38
想問, 我可否直接在我AC換張機票俾呀媽呢? 如果waiting, 最後去唔到, 咁最後係咪都要我媽個名用返呢個對換 ...

唔係好明。。。既然最後係出唔到張票。。。即係都冇扣到分。。咁唔關用唔用自己阿媽個名
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

十一哥 發表於 18-12-13 21:02
我想用分換張機票俾我媽, ,可以嗎? 如果係waiting list, 最後無位俾我媽, 咁呢張票之後用返也只可以我媽用 ...

一直waiting 。。。最後無位。。。係不會扣任何分或錢的。。。要真正confirm位才會正式扣分和稅。。係你ac內可寫5個人名。。。你d分一日未出票都係你户口。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至