想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

Karenyeah 發表於 18-8-4 23:15
一般驗血,精子報告,照超音波!早2星期做的

祝你好孕痴實呀

大宅

pkh0207 發表於 18-8-4 23:08
點為之無咩事?
我有積水AMH 1.77 ,老公丁丁唔得所以做ivf .
但當然瑋係唔多信免疫,如你免疫有事,多數 ...

其實我都唔知應該搵邊間做好完全無慨念呀,你當初點解會揀瑋哥既?

大宅

zuniceso 發表於 18-8-4 23:19
其實我都唔知應該搵邊間做好完全無慨念呀,你當初點解會揀瑋哥既?
...

因為我同我老公有過小朋友。之前看過post 話如果係咁我地免疫無問題。
咁之後就看成功率,價錢。
因為初診唔拎針藥其實幾百蚊港幣,咁咪過去見下瑋哥看下感覺點先。
一月初診傾完,大約知道佢會點同我做,覺得佢ok , 返香港調理左辭職,四月我先飛過去開針連植入。
你唔知擇邊個既,最簡單就直接book 二個去初診,傾下先。

大宅

pkh0207 發表於 18-8-4 23:23
因為我同我老公有過小朋友。之前看過post 話如果係咁我地免疫無問題。
因為初診 ...

唔該晒你咁我去初診了解下先,點先知有無免疫問題?

大宅

pkh0207 發表於 18-8-4 23:15
未到高0 , 接近啦。
瑋預計抽到4粒。最後抽左11粒,8粒授精。

咁你amh 咁低,抽到11粒都好多~
我都吾知應該翁好定瑋好

大宅

pkh0207 發表於 18-8-4 22:00
我開針到放胎直接留台。覆診密d , 前後留左13日

我想問下,由開針到抽卵用左幾多日?同埋瑋診所有冇得代打針?因為我怕自己打又想喺台灣做,想預算下要留幾多日,如果夠大假就直接留台了。

大宅

kitkit99_99 發表於 18-8-5 17:58
我想問下,由開針到抽卵用左幾多日?同埋瑋診所有冇得代打針?因為我怕自己打又想喺台灣做,想預算下要留 ...

個個唔同。佢預計留15日。最尾我開針到植入12日完成,第13日走。
我都怕打針。除左星期日佢地唔開門自己打過一日外。其他我都係每日返去搵護士打。

複式洋房

pkh0207 發表於 18-8-4 23:23
因為初診 ...

你好,係咪喺香港可以check到免疫系統有冇問題

複式洋房

zuniceso 發表於 18-8-4 02:17
我有多囊,睇左好耐中醫都未bingo,而家睇左一個月西醫打排卵針,但原來都唔平所以諗住直接做IVF,想 ...

我係王家瑋做左兩次ivf, 第二次成功左。依家已經23 週,兩次都係放雪胎。用左大概HKD60k, 第一次ivf 最貴,因為要取精,取卵,雪胎費,藥費,植入費,大概HKD50K
第二次因為仲有雪胎,只需植入費加藥費HKD10K 左右。已上價錢不包自己同老公旅費。

我仲有一粒雪胎,可留下一胎用。

大宅

xiaolungbao 發表於 18-8-10 12:18
我係王家瑋做左兩次ivf, 第二次成功左。依家已經23 週,兩次都係放雪胎。用左大概HKD60k, 第一次i ...

多謝晒你既資料呀我都諗住搵瑋哥,因為我只係多囊難排卵,你介意分享下你點解做ivf嘛?

複式洋房

zuniceso 發表於 18-8-10 12:24
多謝晒你既資料呀我都諗住搵瑋哥,因為我只係多囊難排卵,你介意分享下你點解做ivf嘛? ...

香港做左兩次iui 都失敗,
而且老公d 丁丁唔知做乜越來越差。
做iui 唔work, 早知一開始就做ivf
唔洗浪費錢同時間。

大宅

xiaolungbao 發表於 18-8-10 12:57
香港做左兩次iui 都失敗,
而且老公d 丁丁唔知做乜越來越差。
做iui 唔work, 早知一開始就做ivf

我都係咁話呀,所以我都諗住skip左iui,
直接ivf我打左一個月針已經覺得勁晒錢

禁止訪問

別墅

SophieMan 發表於 18-8-15 15:56
我揀左送子烏, 本來把心一橫諗住去借卵, 喺香港做ivf做到好灰
但王醫師好鼓勵我, 叫我試多次, 比 ...
咁你的PM H是多少?

別墅

我揀左送子烏, 本來把心一橫諗住去借卵, 喺香港做ivf做到好灰

別墅

咁你的amh 是多少和你之前做過幾多次?

大宅

加油呀唔放棄一定可以

大宅

我見有啲人做好多次,但最後都成功

大宅

zuniceso 發表於 18-8-10 12:24
多謝晒你既資料呀我都諗住搵瑋哥,因為我只係多囊難排卵,你介意分享下你點解做ivf嘛? ...

其實多囊做ivf係好,容易抽到多D卵

大宅

zuniceso 發表於 18-8-10 20:46
我都係咁話呀,所以我都諗住skip左iui,
直接ivf我打左一個月針已經覺得勁晒錢
...

我果時係香港做過3次IUI, 把心一橫去台灣老劉做IVF,第一次初診拎針藥,香港M2自己開針,M9左右回台灣,大約M14-15左右抽卵,但因為醫生建議我下月放雪胎,所以抽完果幾日變左同老公週圍旅行(留左大約十日)之後拎定放雪胎嘅藥回香港。之後打去診所講我想邊日放胎,佢地就幫我計幾時食藥,放胎前一晚去台灣,放完胎即回酒店休息直到晚上先出去食飯,放胎後一日回港。十幾日後抽血驗孕,Bingo, 繼續補黃體到12weeks

首頁
12345...9

尾頁

跳至