想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

船兒 發表於 18-9-7 22:21
你最後係送子鳥成功bingo嗎?

我大約兩年前去過送一次,我後來冇選擇係送做

未呀,我抽咗一次卵,黎緊會抽多一次先。點解最後冇揀既?咁你係咪喺台灣做呀?

大宅

Wawacheng 發表於 18-9-7 22:22
回覆 christycsm 的帖子

點解要抽多次嘅!

因為第一次抽咗11粒卵,8粒受精但最後得一粒雪到咋,所以醫師建議抽多一次。

大宅

christycsm 發表於 18-9-7 22:23
未呀,我抽咗一次卵,黎緊會抽多一次先。點解最後冇揀既?咁你係咪喺台灣做呀?
...
我個次去新竹經過咪入去送度問資料,但䏲番佢其實都悟平過香港,後來又無左件事,再後來係香港試左iui唔得,直接係私家做左,剛六月放胎,感恩一次bingo了

大宅

christycsm 發表於 18-9-7 22:24
因為第一次抽咗11粒卵,8粒受精但最後得一粒雪到咋,所以醫師建議抽多一次。
...
點解唔放左呢粒先?可能一次呢粒就bingo呢?

大宅

船兒 發表於 18-9-7 22:30
我個次去新竹經過咪入去送度問資料,但䏲番佢其實都悟平過香港,後來又無左件事,再後來係香港試左iui唔得 ...

恭喜晒呀! 係呀,佢其實都唔係平,不過佢成功率都好高,同埋服務好好。

洋房

加油呀

大宅

船兒 發表於 18-9-7 22:31
點解唔放左呢粒先?可能一次呢粒就bingo呢?

因為做咗PGS,呢粒係介乎係正常同異常中間,醫師建議雪住先,抽多次睇吓會唔會有更好既可以放。

大宅

Wawacheng 發表於 18-9-7 22:35

加油呀

多謝!

大宅

christycsm 發表於 18-9-7 22:33
恭喜晒呀! 係呀,佢其實都唔係平,不過佢成功率都好高,同埋服務好好。
...
多謝,咁我上次walk in入去佢地都好有禮,希望你成功,一齊做豬年媽媽!

大宅

船兒 發表於 18-9-7 22:36
多謝,咁我上次walk in入去佢地都好有禮,希望你成功,一齊做豬年媽媽!

多謝,我都希望一次bingo。

大宅

christycsm 發表於 18-9-7 22:35
因為做咗PGS,呢粒係介乎係正常同異常中間,醫師建議雪住先,抽多次睇吓會唔會有更好既可以放。
...
哦⋯⋯我唔識吖,正常同異常之間即係點?好大機會唔著床?我知pgs有分pass定唔pass,但中間就冇聽過,唔好意思,我八下!

咁幾時再開針?加油,打針係辛苦,奴力,支持你

大宅

船兒 發表於 18-9-7 22:39
哦⋯⋯我唔識吖,正常同異常之間即係點?好大機會唔著床?我知pgs有分pass定唔pass,但中間就冇聽過,唔好 ...

我本身都以為得pass同唔pass架,原來有中間架喎!都可以植入,但冇pass既咁大機會囉。我諗住10月先再開針,養吓卵先。多謝呀

大宅

christycsm 發表於 18-9-7 22:42
我本身都以為得pass同唔pass架,原來有中間架喎!都可以植入,但冇pass既咁大機會囉。我諗住10月先再開針 ...
哦,明白,咁養好身體再抽多次,千奇唔好放棄!祝好孕!

別墅

christycsm 發表於 18-9-7 22:02
PGS係染色體篩檢,ERA子宮內膜基因晶片(Endometrial receptivity array,ERA)找出胚胎植入的最佳時間點
...

請問ERA係咪放胎嘅時候做架?使唔使麻醉?

大宅

Babychuwaiwai 發表於 18-9-7 23:30
請問ERA係咪放胎嘅時候做架?使唔使麻醉?

ERA其實放胎前一個cycle做架,要食放胎既藥,喺M既18-20日其中一日做子宮切片,攞少少細胞。應該冇麻醉的。我未做呀,黎緊11月應該會做。

大宅

christycsm 發表於 18-9-7 22:24
...

我記得你呀,點解有八粒受精点解得一粒雪到嘅咁你有冇放過鲜胎呀

大宅

pongpig 發表於 18-9-8 10:11
我記得你呀,點解有八粒受精点解得一粒雪到嘅咁你有冇放過鲜胎呀

因為卵子質素唔好,分裂得唔靚,最後得返一粒可以去到Day 5。冇呀,因為我要做PGS,一定係放雪胎架!

大宅

christycsm 發表於 18-9-8 10:13
因為卵子質素唔好,分裂得唔靚,最後得返一粒可以去到Day 5。冇呀,因為我要做PGS,一定係放雪胎架!
...

咁你幾時再開始療程?是否都是打長效針呀, 我記得你係咪去嗡嗡到做抽一次要十萬台幣

大宅

pongpig 發表於 18-9-8 10:11

你呢?你係去瑋度做架嘛,right? 進展如何呀?

大宅

christycsm 發表於 18-9-8 10:15
你呢?你係去瑋度做架嘛,right? 進展如何呀?

已經衰咗啦我抽得一粒放day二

首頁
45678...9

尾頁

跳至