初懷孕有d問題

puiman1203
|
琴日早上去診所驗到有左baby,
但我第一胎咩都唔識,醫生計話有5週,
想請問一下而家係咪要直接拎封信去健康院呢?定遲d先拎架?
同埋想問問冇食開葉酸個d係咪要買黎食呢?
麻煩各位jm 解答一下,thanks:mother:

yingmiying
|
最好打去健康院問 區區的做法都有D唔同
或直接去醫院排期
puiman1203
|
yingmiying 發表於 18-8-4 10:44
最好打去健康院問 區區的做法都有D唔同
或直接去醫院排期

了解,等我試下打去問問先,唔該哂你
GCHK
|
puiman1203 發表於 18-8-4 11:06
了解,等我試下打去問問先,唔該哂你

係亞,打電話過去問下先,恭喜你
puiman1203
|
GCHK 發表於 18-8-4 11:29
係亞,打電話過去問下先,恭喜你

多謝你丫=]
mmbili
|
要食葉酸呀
puiman1203
|
mmbili 發表於 18-8-4 11:45
要食葉酸呀

但之前冇食開,而家食有冇問題架?thx
勞氣小妹
|
puiman1203 發表於 18-8-4 11:50

無,5w姐,普通的話萬寧都有得買

你要睇下你所屬地區第一次預約係去健康院定醫院
有個政府預約apps可以做

mmbili
|
puiman1203 發表於 18-8-4 11:50

無問題架, 你當食菜咁咋嘛
puiman1203
|
勞氣小妹 發表於 18-8-4 11:57

有冇話邊隻葉酸好介紹下丫
我望下個apps先
puiman1203
|
mmbili 發表於 18-8-4 17:28
無問題架, 你當食菜咁咋嘛

好丫,不過你有冇好介紹丫?話說今日去望左一轉見有幾隻都唔知買邊隻好、haha,不過又唔知點食好,係論壇見到話要食400就夠,但又睇到話有左bb要食800,所以我都唔係好明
mmbili
|
puiman1203 發表於 18-8-4 17:51
好丫,不過你有冇好介紹丫?話說今日去望左一轉見有幾隻都唔知買邊隻好、haha,不過又唔知點食好, ...

我果陣食果隻貪平喺日本買, 我果陣都係食400,我諗牌子應該唔大影響
wowobibi
|
puiman1203 發表於 18-8-4 17:51
好丫,不過你有冇好介紹丫?話說今日去望左一轉見有幾隻都唔知買邊隻好、haha,不過又唔知點食好, ...

唔係個個都要800㗎

我bingo前係食gnc 400, 又係見有人話bingo後要double, 我有次私家產檢時問醫生使唔使食2粒,佢話我瘦唔使...所以我諗份量個個不同,最好問醫生
我要做媽媽
|
葉酸頭三個月要食架
puiman1203
|
mmbili 發表於 18-8-4 18:10
我果陣食果隻貪平喺日本買, 我果陣都係食400,我諗牌子應該唔大影響

琴晚去左買gnc lu我都係食1粒算
puiman1203
|
wowobibi 發表於 18-8-4 22:46
唔係個個都要800㗎

我bingo前係食gnc 400, 又係見有人話bingo後要double, 我有次私家產檢時問醫生使唔使 ...

我都好瘦架啵,咁可能都唔洗食2粒,但我都係食住1粒先,到時再問問醫生先
puiman1203
|
我要做媽媽 發表於 18-8-4 22:49
葉酸頭三個月要食架

琴晚買左lu
wowobibi
|
puiman1203 發表於 18-8-5 10:27
我都好瘦架啵,咁可能都唔洗食2粒,但我都係食住1粒先,到時再問問醫生先
...

係呀~ 點都食住先再問醫生

我問過3個不同醫生都話400夠
puiman1203
|
wowobibi 發表於 18-8-5 10:40
係呀~ 點都食住先再問醫生

我問過3個不同醫生都話400夠

咁我都係食住一粒先但其實有冇分早上定晚上食架?
piggybelle
|
勞氣小妹 發表於 18-8-4 11:57

請問個app叫咩名?