好奇一問:男仔需要梳頭髮嗎?

syne403
|
阿仔由細到大,我都好少幫佢或叫佢梳頭,因佢D頭髮又粗又硬似草,仲係唔長
海仔媽
|
貪靚既就要
我個仔(小一)有一排貪靚,勁短既軍佬裝都係咁梳,呢排掛住玩,頭髮插哂眼遮埋耳都唔梳兼唔肯剪
ben-dan
|
仔仔覺得洗都唔需要,点解要梳頭
syne403
|
回覆 ben-dan 的帖子

唔洗頭會臭氣沖天,男仔好多汗ga
ben-dan
|
syne403 發表於 18-8-4 11:14
回覆 ben-dan 的帖子

唔洗頭會臭氣沖天,男仔好多汗ga

所以激死我,希望佢會拍拖執正d
野原美冴
|
我仔女短髮,無同佢地梳頭,因為唔會記得梳
無話可說
|
有掛,我仔洗完頭吹完梳下囉,平時唔多覺喎,佢已經係比較姿整,出街前一定沖涼洗頭
heilok
|
我仔話: 十指如梳
amy730
|
又唔係似Kelly嘅仔,使咩梳頭
20150618bb
|
syne403 發表於 18-8-4 10:43
阿仔由細到大,我都好少幫佢或叫佢梳頭,因佢D頭髮又粗又硬似草,仲係唔長 ...
來個..........平頭
M.Y.P
|
梳下就可以整齊d囉⋯⋯儀容嘛
tsung
|
ben-dan 發表於 18-8-4 11:17

愛情嘅力量真喺好偉大
Angelice-BeBe
|
我仔番學先會梳
girlbear
|

我由細到大都有教仔梳
(c6比我無意中睇到佢嘅學生相, 唔梳頭一餅咁, 比我笑足咁多年)

BBG520
|
我亞仔頭髮好短但都成日照鏡梳頭,佢話要有做型喎
FastandFurious
|
ben-dan 發表於 18-8-4 11:17

佢頭都唔洗唔梳,又點會有女仔肯同佢拍拖
如仔已到青春期,男仔果d汗味真係好勁,唔洗頭真的好嗱喳好嘔 分分鐘男仔朋友都會疏遠佢。講真,在學校老師都會特別「唔留意」呢種學生,對佢社交同學習都有好大影響。頭都唔洗咁校服都唔方會熨吧?做媽媽點解唔教佢?
ben-dan
|
FastandFurious 發表於 18-8-4 16:23
佢頭都唔洗唔梳,又點會有女仔肯同佢拍拖
如仔已到青春期,男仔果d汗味真係好勁,唔洗頭 ...

哈哈,青春期点會聽父母话
zitzai
|
疏咗係有分別嘅

不過返學嘅朝早除非訓到豎起晒,否則都唔會疏
GloomBoy
|
貪靚既就要
油麥麥
|
每天早晚各一次