婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

乳房照左有鈣化點四級,政府等左個幾月都未排到期做抽針,吾知等到幾時!請問邊度做會平?

大宅

BBMUM88 發表於 18-8-4 10:59
乳房照左有鈣化點四級,政府等左個幾月都未排到期做抽針,吾知等到幾時!請問邊度做會平?
...

Up

大宅

pennycsw 發表於 18-8-13 10:44
Up

唔知。尖沙咀4400第一針,4000第二針。

子爵府

回覆 BBMUM88 的帖子

尖沙咀民安醫學診斷中心

已經PM聯络電話给你。

男爵府

回覆樓主:

Thanks all!

大宅

回覆樓主

我剛七月尾抽,政府要排到十一月,建議莫等去化驗所抽,醫生寫介紹信去佐敦抽,5000蚊抽咗四支粗針

男爵府

浚誠哥 發表於 18-8-16 15:58
我剛七月尾抽,政府要排到十一月,建議莫等去化驗所抽,醫生寫介紹信去佐敦抽,5000蚊抽咗四支粗針
...

是否要醫生介紹信先有甘平?政府六月時全部收哂我D信,夾胸和超聲波D正本但又吾覆果期比我幾時有得抽針!麻煩可否比你抽針化驗所資料我?

侯爵府

浚誠哥 發表於 18-8-16 15:58
...

4支粗針共5000咁平?我之前係佐敦抽要4000/支,而家尖沙咀做就4500/支(粗),我兩個月要抽一次,可唔可以介紹我?

侯爵府

BBMUM88 發表於 18-8-16 16:05

是否要醫生介紹信先有甘平?政府六月時全部收哂我D信,夾胸 ...

你係邊間排?我係仁濟排,兩星期就收到電話見醫生,因為啱啱係私家抽同照完,仁濟醫生俾左半年後我去做照聲波抽針再覆診

男爵府

ming1020 發表於 18-8-16 22:40
你係邊間排?我係仁濟排,兩星期就收到電話見醫生,因為啱啱係私家抽同照完,仁濟醫生俾左半年後我去做照 ...

我最初去北角乳健中心夾胸和超聲波,發現有一粒4級和兩粒3級,中心話抽針要萬幾元,我就叫中心寫紙比我睇政府,即日便去了瑪麗登記,一星期就叫我去東華睇和抽針,但當日東華醫生只摸幾下沒有幫我抽針就收哂我D報告話交返比瑪麗再打比我覆排幾時,但等到差不多兩個月都冇電話覆,我打去問又話要等佢地打比我冇得追,吾明點解比個期甘難,起碼比我知要排幾耐呀!所以先上來請教各位有冇平的抽針可介紹。

大宅

ming1020 發表於 18-8-16 22:37
4支粗針共5000咁平?我之前係佐敦抽要4000/支,而家尖沙咀做就4500/支(粗),我兩個月要抽一次,可唔可以介 ...

我係聯合醫生轉介的。姑娘幫我打去預約的,預約時已知收5仟,但我是同一個位抽咗4支,會否係咁當一個部位收費?我也不是好清楚

侯爵府

浚誠哥 發表於 18-8-16 23:35
我係聯合醫生轉介的。姑娘幫我打去預約的,預約時已知收5仟,但我是同一個位抽咗4支,會否係咁當一個部位 ...

咁我明喇,你應該係抽一粒姐,我有5粒,每2-3個月要抽粗針一次,每粒都會抽3-4下(同一粒只會收一次錢)確保個化驗更加準確

你抽左4支都應該係做梗一粒既化驗檢查,報告亦都只係話一粒,唔係4粒,啱唔啱?

侯爵府

BBMUM88 發表於 18-8-16 23:13
我最初去北角乳健中心夾胸和超聲波,發現有一粒4級和兩粒3級,中心話抽針要萬幾元,我就叫中心寫紙比我睇 ...

唉,呢d唔好貪平,我6月頭檢查都係同你差唔多,咁就拿拿聲去做抽針,本來諗住3粒都抽粗針,化驗所個醫生睇完就話抽1粗2幼(好似都要6000),結果7月都係3粗再抽過粗針

我係佐敦同海港城都做過,價錢大概4-5000/粒(粗針)……

大宅

ming1020 發表於 18-8-17 05:18

咁我明喇,你應該係抽一粒姐,我有5粒,每2-3個月要抽粗針 ...

唔清楚點計抽既係鈣化點,本身的鈣化點係一堆咁,有七、八點咁

大宅

回覆樓主

唔知抽幼針有冇打麻醉針呢?

男爵府

pennycsw 發表於 18-8-17 11:10
唔知抽幼針有冇打麻醉針呢?

我昨日系法國醫院抽幼針系冇得打麻醉針的

大宅

DEAHEI 發表於 18-8-17 14:19
我昨日系法國醫院抽幼針系冇得打麻醉針的

請問痛唔痛?

男爵府

pennycsw 發表於 18-8-17 14:22
請問痛唔痛?

我覺得抽針唔痛,但當水囊爆左,姑娘按番啲膿仲痛,放心!其實好似抽血禁樣,系頭個下有啲啲被蚊咬,其餘唔痛,同好快

大宅

DEAHEI 發表於 18-8-17 14:38
我覺得抽針唔痛,但當水囊爆左,姑娘按番啲膿仲痛,放心!其實好似抽血禁樣,系頭個下有啲啲被蚊咬,其餘唔 ...

唔該,請問你睇邊個医生?

男爵府

pennycsw 發表於 18-8-17 15:23
唔該,請問你睇邊個医生?

我是昨日系法國醫院做乳房檢查發現有粒野,先即時抽針,所以抽針果個醫生我都唔知系邊個

首頁

尾頁

跳至