裝修問題

|
請問有冇媽咪係律師/識法律?
屋企裝修,過左合約期都未完工,但對方出信要求立即支付所有費用。
而家最大concern係點樣先可以同佢終止合約,咁我先可以搵其他人執返間屋。
帶住小朋友有家歸不得唔知幾時先返得屋企唉
20150618bb
|
090603 發表於 18-8-4 12:47
屋企裝修,過左合約期都未完工,但對方出信要求立即支付所有費用。
而家最大c ...
呢樣野,好煩好難............,過左合約期幾耐?未完成大約幾多工程?合約內無寫成功後再付尾數?你地[抄]過?
Chowying
|

你份合約大概點寫嫁
Poyau
|
未完工追數 惡人先告狀
Sylviathome
|
慘,可唔可以問下法律援助?定應該消委會?
|
20150618bb 發表於 18-8-4 12:52
呢樣野,好煩好難............,過左合約期幾耐?未完成大約幾多工程?合約內無寫成功後再付尾數?你地[抄]過?
...

合約期過左兩個幾月,基本上單位所有項目都都一半半,一係未完成,一係未開始,一係要重做...
趣價單除左列出項目價錢同幾時付款,無其他特別細則了
|
Poyau 發表於 18-8-4 23:39
未完工追數 惡人先告狀

間公司話自己係僱員,所以我地要準時出糧
|
Sylviathome 發表於 18-8-8 13:07
慘,可唔可以問下法律援助?定應該消委會?

都搵過了,但都比唔到肯定答案我地
Poyau
|
090603 發表於 18-8-8 22:33
間公司話自己係僱員,所以我地要準時出糧

裝修變咗僱傭關係 虧佢諗得出
happymeowy
|
報價單要有項目明細收費,未做項目唔比錢住,
如果得一條大數就好麻煩,要上court 就仲麻煩
20150618bb
|
090603 發表於 18-8-8 22:32
合約期過左兩個幾月,基本上單位所有項目都都一半半,一係未完成,一係未開始,一係要重做...
趣價單除左 ...
我無睇過你的野,[重做]呢個可能問題重點
木土土
|
090603 發表於 18-8-4 12:47
而家最大c ...

咁你又出信話佢未如期完工,違反合約,當佢違約,要求賠償law,金額寫到五萬,直情上小額錢債審裁處追