美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

第一次: #29
第二次: #58

月球表面已經廿年,年少時嚴重暗瘡唔識處理,人大了三十出頭好想搞返好,以前以為爛面冇得搞,但見大家都成日講醫美,之前出post問,先多謝不少jm介紹美容院,我都有去咨詢過,一次laser定唔知乜之類的療程接近四千蚊,做6-12次,本來已打算去馬,但老公唔俾(佢唔信做美容院有用),話叫我搵醫生做安全啲,之後佢介紹左一個皮膚科醫生朋友俾我,醫生話會做Scarlet microneedle RF (其實我都唔知係乜)。唔知我有咩要注意,有冇jm做過?我需唔需要做返多d保濕facial?

不用pm我介紹,因為c6都冇話我知個醫生叫咩名,但我之後會同大家分享成效

男爵府

回覆樓主

保濕,同埋做足防曬措施係必須嘅!
如果用scarlet rf 做凹凸洞,效果係好㗎,不過真心係痛嘅,如果嚴重嘅凹凸洞佢仲要幫你吱起舊肉先至吉落去,但效果真係會有,所以你要加油呀!
佢係屬於創傷性嘅療程,所以之後一定要用返多啲修復嘅產品。

用戶要求終止服務

MongLeung 發表於 18-8-4 14:18
保濕,同埋做足防曬措施係必須嘅!
如果用scarlet rf 做凹凸洞,效果係好㗎,不過真心係痛嘅,如果嚴重嘅凹 ...

醫生話會塗麻醉藥,希望唔會太痛,不過我豁出去,醫生話做十次。我都打算星期五做,起碼可以兩日唔見人
修復産品即係乜?有咩介紹?

Thanks

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

呢鋪我又要 bookmark 了

我好怕 downtime 長嘅療程, 我要預放大假去抖,scarlet rf都係好幾年前開始有嘅嘢,a 姐做一次都4000銀

做凹凸洞我諗住跟做 enlighten 加蜂巢頭先,mongleung 做過,我見佢評價不錯,可能會試咗 pico 先,但我唔知價錢的

scarlet 好似有9大功效,如果做完樣樣都改善到少少,4000蚊一次又算合理喎

用戶要求終止服務

jutau 發表於 18-8-4 15:50
呢鋪我又要 bookmark 了

我好怕 downtime 長嘅療程, 我要預放大假去抖,scarlet rf都係好幾年前開始有嘅嘢 ...

$4000係另一位jm介紹的美容院做的療程,不是scarlet RF

我俾左我啲凹凸洞相佢睇,佢話預做10次,紅腫一日。佢話佢診所有新機,遲下就上去俾佢診症一次。

我會keep住update,一定真心分享,我算多洞(可能未至於最深,但多囉),好困擾,以前仲以為自己嫁唔出今次豁出去,希望有效果,

侯爵府

好媽媽勳章

南丁媽咪 發表於 18-8-4 17:00
$4000係另一位jm介紹的美容院做的療程,不是scarlet RF

C6的皮膚科醫生朋友收我友情價,平過$4000好多好 ...

好啊請你 update
我又係有凹凸洞但唔算深,不過遍佈範圍較大,以前又係驚嫁唔出

大宅

南丁媽咪 發表於 18-8-4 12:49
月球表面已經廿年,年少時嚴重暗瘡唔識處理,人大了三十出頭好想搞返好,以前以為爛面冇得搞,但見大家都成 ...

呢個技術係好多年前,只可以改善到好淺層既凹凸洞,深少少都無幫助,治療師操作呢部機多數好過醫生
反而做電動MTS ,用靚既product +保養,效果會好過佢

用戶要求終止服務

Pkfa 發表於 18-8-5 11:16
呢個技術係好多年前,只可以改善到好淺層既凹凸洞,深少少都無幫助,治療師操作呢部機多數好過醫生
反而做 ...

有咩靚product介紹

大宅

月球表面已經廿年,年少時嚴重暗瘡唔識處理,人大了三十出頭好想搞返好,以前以為爛面冇得搞,但見大家都成 ...

我淨係做過faxcel ,好痛又好貴⋯但效果幾好,做完要好勤力敷保濕面膜⋯我會一日兩次,同埋出街一定要做好防曬⋯果一星期好易吸啲黑色素

子爵府

回覆 南丁媽咪 的帖子

pls information

thx

用戶要求終止服務

flower0885 發表於 18-8-20 10:34
回覆 南丁媽咪 的帖子

pls information

我下星期先去做
到時update

複式洋房

回覆樓主

等分享

侯爵府

我做過兩次scarlet rf,本身話三次為之一個療程,但痛到我根本唔想做第三次....

佢其實係微針+RF.....

你做完一星期內記得搽返d修護精華,ampoules 個d~

祝你順利~

用戶要求終止服務

babybabywanted 發表於 18-8-20 23:44
我做過兩次scarlet rf,本身話三次為之一個療程,但痛到我根本唔想做第三次....

佢其實係微針+RF.....

有冇用麻醉藥?
醫生話會查一個鐘先做
我上網又見d人話唔痛

我買左b5,sca40,同endocare成條修護line
不過做完第二日要同阿仔開學+返工
唔知可唔可以化妝呢

侯爵府

南丁媽咪 發表於 18-8-21 05:39
有冇用麻醉藥?
醫生話會查一個鐘先做
我上網又見d人話唔痛

有麻醉,頭半邊面都仲好d,可能麻醉過左d,另一邊面就感覺大,可能麻醉藥無醫生用的咁好,我係aplus做的....

第二日我覺得等皮膚休息下好d喎,如果出街,你可以搽elta 個隻有色防曬,那個牌子係可以做完treatment 都可以搽的防曬,再唔係又可以揀返endocare都有防曬...

用戶要求終止服務

babybabywanted 發表於 18-8-21 08:44
有麻醉,頭半邊面都仲好d,可能麻醉過左d,另一邊面就感覺大,可能麻醉藥無醫生用的咁好,我係aplus做的.. ...

我買左冇色個隻
咁第二日仲會好紅腫嗎?

唯有第二日出街帶口罩,畫條眉算

大宅

試過, 痛到我根本唔想做第2次

侯爵府

missbull 發表於 18-8-21 14:07

我叻過你~ 忍多一次~
因為諗住要靚,就忍下啦,俾多次機會大家,又聽過人講做第二次先見到效果,咪諗住捱多兩次做夠三次,完成個療程,結果... 我真係頂唔順......

用戶要求終止服務

missbull 發表於 18-8-21 14:07

越講越驚tim
Book左下星期做
希望麻醉藥有效

用戶要求終止服務

babybabywanted 發表於 18-8-21 15:16
我叻過你~ 忍多一次~
因為諗住要靚,就忍下啦,俾多次機會大家,又聽過人講做第二次先見到效果 ...

係咪因為冇麻醉藥?

之前去一間美容中心咨詢,
佢話因為佢地冇醫生所以冇得用麻醉藥,
只會用純度99%薄荷代替,
塊面會麻麻痺痺當止痛

我想問下,第二日仲會紅腫嗎?

首頁

尾頁

跳至