想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我又失望了,早日照子宮壁有7mm,醫生話食多三日再厚D 先放雪胎,點知今日照話我有積水,而且得4mm 厚,之前都無,我都唔知咩事,7mm 和4mm係兩位唔同的醫生照,現在唔放得,想出去搵其他醫生照睇下,又無位,現在仲要m 到後再照先知使唔使做手術或可否嘗試放,好失望

大宅

IWBB 發表於 18-8-4 14:28
我又失望了,早日照子宮壁有7mm,醫生話食多三日再厚D 先放雪胎,點知今日照話我有積水,而且得4mm 厚,之前 ...

點解會係兩個醫生照既?政府?

複式洋房

我又失望了,早日照子宮壁有7mm,醫生話食多三日再厚D 先放雪胎,點知今日照話我有積水,而且得4mm 厚,之前 ...

好似要8mm先放得係麻

大宅

christycsm 發表於 18-8-4 14:32
點解會係兩個醫生照既?政府?

yes,私院ivf,基本上每次都係個個,但今日唔係

大宅

kiki4321 發表於 18-8-4 14:54
好似要8mm先放得係麻

yes,私院ivf,基本上每次都係個個,但今日唔係

大宅

kiki4321 發表於 18-8-4 14:54
好似要8mm先放得係麻

係,所以本來食多四日藥即今日就安排放雪胎,但今日一照就話有積水同變薄左,但唔知係照錯定點,現在佢就唔比放,要check 左先,好擔心

複式洋房

我都係有積水,切斷右邊,左邊又發現有,醫生建議你怎樣?

複式洋房

請問係照陰超就見到有積水嗎?定係要照宮腔鏡先知?

大宅

Lift-affine1511 發表於 18-8-7 07:38
我都係有積水,切斷右邊,左邊又發現有,醫生建議你怎樣?

我係兩邊切晒,現在係照陰超時話有積水,佢無講什麼可能性,只係話M 嚟完回去照,我好驚係有其他病

大宅

CathyLoi 發表於 18-8-7 12:56
請問係照陰超就見到有積水嗎?定係要照宮腔鏡先知?

係陰超,但好驚係唔知點解4日前無4日後有,之前照都無異樣,卵巢都無話有嘢,現在好擔心

複式洋房

IWBB 發表於 18-8-7 13:01
係陰超,但好驚係唔知點解4日前無4日後有,之前照都無異樣,卵巢都無話有嘢,現在好擔心
...

我都切曬兩邊,都好驚子宮有積水

複式洋房

CathyLoi 發表於 18-8-7 15:30

兩邊管已切,水怎麼可以走入子宮?

複式洋房

IWBB 發表於 18-8-7 12:59
我係兩邊切晒,現在係照陰超時話有積水,佢無講什麼可能性,只係話M 嚟完回去照,我好驚係有其他病
...

兩邊管已切的話,有水都不會影響著床?因為走不進子宮

大宅

CathyLoi 發表於 18-8-7 15:30

我現在都唔知點解?

大宅

Lift-affine1511 發表於 18-8-7 16:17
兩邊管已切,水怎麼可以走入子宮?

唔知點解?

大宅

Lift-affine1511 發表於 18-8-7 16:20
兩邊管已切的話,有水都不會影響著床?因為走不進子宮

有水就會有影響,咁就不可能著床,但唔明點解之前無,突然會有,醫生又話可能係之前d 嘢未清,但咁耐又應該清晒,所以係無答案,現在M 又未嚟,要等M 嚟完先有得照

複式洋房

IWBB 發表於 18-8-7 17:46
有水就會有影響,咁就不可能著床,但唔明點解之前無,突然會有,醫生又話可能係之前d 嘢未清,但咁耐又應 ...

其實會唔會照子宮鏡會清楚d?始終胚胎寶貴,照清楚先放好d

大宅

CathyLoi 發表於 18-8-7 18:34
其實會唔會照子宮鏡會清楚d?始終胚胎寶貴,照清楚先放好d

係,而且醫生都唔比放,佢話明,放左都唔會著床,我現在只有等M 嚟,想出去私家照,問下都話不如你返政府ivf 照,咁會清楚D,其實都係,人哋都無記錄,就算連有睇開的都唔係好理會我呢D case.

別墅

IWBB 發表於 18-8-7 18:37
係,而且醫生都唔比放,佢話明,放左都唔會著床,我現在只有等M 嚟,想出去私家照,問下都話不如你返政府i ...

樓主,可否分享下你而家近況如何?我同你一樣紮左都話有積水覆發,好沮喪

大宅

我遲d都做腹腔鏡手術,都係處理積水問題。
請問樓主係夾定切除輸卵管?

另外,祝福樓主之後順順利利,添小寶寶!!!

首頁

尾頁

跳至