9周害喜反應減少是否正常

麻每吉
|
今日起身感覺反胃想嘔嘅感覺好弱,只係仲覺得眼訓,下下星期二先產檢,有啲驚,因為上次小產係8週停心跳,請問有無jm係咁?
musiccisum
|
麻每吉 發表於 18-8-4 16:35
今日起身感覺反胃想嘔嘅感覺好弱,只係仲覺得眼訓,下下星期二先產檢,有啲驚,因為上次小產係8週停心跳, ...

唔好諗咁多
sweetilife
|
今日起身感覺反胃想嘔嘅感覺好弱,只係仲覺得眼訓,下下星期二先產檢,有啲驚,因為上次小產係8週停心跳, ...

我之前都有一個星期突然無哂感覺,都係擔心來問大家,大家都安慰我:bb錫你比你抖抖炸!
放心啦~過幾日你又來料架啦!我仲驚到隔日去私家醫生睇醫生,結果係bb好健康
hamsterma
|

無事嘅,唔好咁擔心

麻每吉
|
musiccisum 發表於 18-8-4 17:43
唔好諗咁多

好驚(emoji)(emoji)‍♀️
麻每吉
|
sweetilife 發表於 18-8-4 18:33
我之前都有一個星期突然無哂感覺,都係擔心來問大家,大家都安慰我:bb錫你比你抖抖炸!
放心啦~過幾日你 ...

我今日都有少少想睇
跟住食完野又反返胃,個心定返啲
sweetilife
|
麻每吉 發表於 18-8-4 21:10
我今日都有少少想睇
跟住食完野又反返胃,個心定返啲

哈哈!係呀~我就係睇完醫生,再多兩日,個d胃氣頭暈又返來,放心,無事既!如果真係羅羅亂,又有時間有錢去睇睇都好既,買個安心
我要做媽媽
|
其實每個媽媽既具體情況都唔一樣架,懷孕初期你唯有好好咁休息喇,咪諗太多喇
stellalou
|

我之前10週停左心跳,好明白擔心既感覺
如果太擔心提早睇下丫,好過成日囉囉攣

麻每吉
|
sweetilife 發表於 18-8-4 22:13
哈哈!係呀~我就係睇完醫生,再多兩日,個d胃氣頭暈又返來,放心,無事既!如果真係羅羅亂,又有時間有錢 ...

好飄忽,最搞笑係夜晚我老公返黎我即反胃,跟住仲吐,日頭自己喺屋企完全無事,可能呀b要搵daddy (emoji)
GCHK
|
唔好太擔心喇,唔好亂諗嘢,放輕鬆
麻每吉
|
GCHK 發表於 18-8-5 14:57
唔好太擔心喇,唔好亂諗嘢,放輕鬆

多謝鼓勵
依家喺屋企努力搵野分散注意力
haha748494
|
通常頭三個月害喜會犀利,之後就會慢慢變返正常,唔洗擔心。
JD930
|
麻每吉 發表於 18-8-4 21:08
好驚(emoji)(emoji)‍♀️

放鬆點
agneau
|
有時係會冇乜反應,但唔好太在意,唔代表bb有問題,再大啲週數可以買部胎心機日日check住,之前聽到有jm買咗部9週開始就聽到。
麻每吉
|
haha748494 發表於 18-8-5 18:22
通常頭三個月害喜會犀利,之後就會慢慢變返正常,唔洗擔心。

Thank you
麻每吉
|
JD930 發表於 18-8-5 22:54
放鬆點

努力中
麻每吉
|
agneau 發表於 18-8-5 23:14
有時係會冇乜反應,但唔好太在意,唔代表bb有問題,再大啲週數可以買部胎心機日日check住,之前聽到有jm買 ...

我都有開始諗緊買唔買
JD930
|
麻每吉 發表於 18-8-6 11:57
努力中

Jennifercyber
|

我8week 照完,keep 住都反胃。
到10week 覆診前一晚都仲嘔,但10week 去check 個b 原來停左心跳係8week 左右。
所以有嘔又唔代表d 咩,放鬆心情最重要。