請問各位開刀生嘅媽媽依家係咪大部份都係半麻㗎啦?

janicepoon0207
|

同半麻生BB係咩感覺㗎?

freshrose
|
janicepoon0207 發表於 18-8-4 17:02

我係半麻醉,打完麻醉針之後我除左不停震,好攰之外係零感覺…………直至聽到bb 喊聲先覺得終於生左啦
hontari
|
威院緊急開刀,半麻
無感覺,唔驚,剩係覺得肚皮有啲扯下扯下咁
haha748494
|
回覆 freshrose 的帖子

me too.我都覺得好凍,顫抖。但過程都唔痛苦,BB好快就出黎。
JD930
|
haha748494 發表於 18-8-5 20:35
回覆 freshrose 的帖子

me too.我都覺得好凍,顫抖。但過程都唔痛苦,BB好快就出黎。 ...

成個過程大慨幾耐啊?
musiccisum
|
janicepoon0207 發表於 18-8-4 17:02

無感覺的,係有啲驚
Ssstar
|
musiccisum 發表於 18-8-6 05:50
無感覺的,係有啲驚

咁請問大家之後痛唔痛啊?
haha748494
|
回覆 JD930 的帖子

具體幾個鐘,我真系唔記得,真系好快。
JD930
|
haha748494 發表於 18-8-6 16:05
回覆 JD930 的帖子

具體幾個鐘,我真系唔記得,真系好快。

musiccisum
|
Ssstar 發表於 18-8-6 11:53

唔會完全唔痛,但係絕對接受到,醫生會keep住開止痛藥的,同埋到時餵下奶換下片bb咁可愛乜痛都會唔記得
musiccisum
|
Ssstar 發表於 18-8-6 11:53

唔會完全唔痛,但係絕對接受到(我係好怕痛的人),醫生會keep住開止痛藥的,同埋到時餵下奶換下片bb咁可愛乜痛都會唔記得
Ssstar
|
musiccisum 發表於 18-8-6 16:42
唔會完全唔痛,但係絕對接受到(我係好怕痛的人),醫生會keep住開止痛藥的,同埋到時餵下奶換下片bb咁可 ...

咁生完傷口幾耐先可以濕水沖涼?
musiccisum
|
Ssstar 發表於 18-8-6 18:27

出院就已經沖得了,因為有個防水貼貼住的
Ssstar
|
musiccisum 發表於 18-8-6 18:41

咁就好,系咪唔使拆線架?個傷口要幾多日先唔痛?
musiccisum
|
Ssstar 發表於 18-8-6 23:23
咁就好,系咪唔使拆線架?個傷口要幾多日先唔痛?

有啲醫生要拆線有啲唔駛,不過拆線唔痛的,醫生一抆就抆左。傷口我都唔記得幾多日之後唔痛了,但食住藥又唔係好覺得痛,係有時久唔久痛一下
Ssstar
|
musiccisum 發表於 18-8-6 23:26
有啲醫生要拆線有啲唔駛,不過拆線唔痛的,醫生一抆就抆左。傷口我都唔記得幾多日之後唔痛了,但食住藥又 ...

咁都安心d,唔該哂
soha2018
|
因為本人超細膽的,想請教JM 們半麻後神智係米仍會好清晰?
我驚我心臟受唔到...
Nbs
|
musiccisum 發表於 18-8-6 18:41

delete
Nbs
|
Ssstar 發表於 18-8-6 18:27

我第二日落得床已經去沖涼洗頭,有防水貼嘛
ChanChanAgnes
|
半身麻醉後係有意識既,但手以下無感覺,大約1個鐘就完成,手術後有止痛藥食,係第一次落床有d痛,出院後我都無食止痛藥喇。