胎囊細左1wk,未有胎心

tabby1126
|
22/6 last m
19/7已經驗到綠d有淺粉
但1/8足6w去照,醫生話胎囊得0.8cm,只有4-5wk
尋日3/8再照另一個醫生,胎囊得1.2cm,只有5k2,無胎心,只有營養囊
足足細左一周
但我m好準時27日
咁樣係咪已經係空心胎?
Litinwing
|
tabby1126 發表於 18-8-4 19:38
22/6 last m

医生有否叫你遲多一至兩星期再照多次?
淳熙媽咪
|
22/6 last m

我last m都係622,17號驗到bingo.
唔駛咁早照喎,咁早照咪盞嚇自己
一般無事無幹都係7,8week先照心跳
我1次都無照過阿,係屋企好好休息仲好啦
tabby1126
|
Litinwing 發表於 18-8-4 19:56
医生有否叫你遲多一至兩星期再照多次?

有呀,但我第一胎個時6w已經照到心跳了
tabby1126
|
淳熙媽咪 發表於 18-8-4 19:58
我last m都係622,17號驗到bingo.
唔駛咁早照喎,咁早照咪盞嚇自己
一般無事無幹都係7,8week先照心跳

你有無d咪孕反應呀?
淳熙媽咪
|
tabby1126 發表於 18-8-4 20:01
你有無d咪孕反應呀?

我有害喜阿,我嘔得好勁,又頭暈,個口好苦
我驗孕棒有加深到對應綫,所以唔擔心阿
我之前空心胎係唔加深,dd後2w都停係7成深色
tabby1126
|
淳熙媽咪 發表於 18-8-4 20:24
我有害喜阿,我嘔得好勁,又頭暈,個口好苦
我驗孕棒有加深到對應綫,所以唔擔心阿
我之前空心胎係唔加深 ...

我都好暈呀
棒棒我都有加深到對應線,希望b無事啦
Yam0313
|
22/6 last m

遲1.2週照,我7週照到有心跳,但bb小了5天,得6週2,但醫生話正常ge
yingmiying
|
Yam0313 發表於 18-8-4 21:52
遲1.2週照,我7週照到有心跳,但bb小了5天,得6週2,但醫生話正常ge
同你一樣7週 照到6週2 醫生都話正常
但我有D擔心 好無再照多次

Yam0313
|
yingmiying 發表於 18-8-4 22:08

其實我都有想過照,但要相信bb,而且又無咩5舒服,如果真係5安心,我諗等到9.10週去照,bb會大多d,話5定到時可以看到基本外型了
Kairisins
|
唔好自己嚇自己先,咁細可能未照到心跳!遲多一至兩星期再照下!加油
hamsterma
|
22/6 last m

咁醫生有無建議過多一個星期再照
tabby1126
|
hamsterma 發表於 18-8-4 22:34
咁醫生有無建議過多一個星期再照

有呀,但佢話如果m準就要有心理準備
yingmiying
|
Yam0313 發表於 18-8-4 22:15
其實我都有想過照,但要相信bb,而且又無咩5舒服,如果真係5安心,我諗等到9.10週去照,bb會大多d,話5定 ...
係囉,,,等到12週政府照唐氏 但成個月好漫長下

missck
|
yingmiying 發表於 18-8-4 22:08

我都係一樣呀, 7週照但得6週2,醫生都話正常,因為我係35day cycle,醫生叫我10週再去照同做埋nifty pro
yingmiying
|
missck 發表於 18-8-5 11:23
我都係一樣呀, 7週照但得6週2,醫生都話正常,因為我係35day cycle,醫生叫我10週再去照同做埋nifty pro
...
可以講係邊度驗NIFTY嗎 感謝

missck
|
yingmiying 發表於 18-8-5 11:50
可以講係邊度驗NIFTY嗎 感謝

已pm
haha748494
|
過多兩再睇下,希望可以順順利利。