5週6 有d擔心

redredredredtin
|
今日返返下工去廁所見到流啡 入左急症 醫生用超聲波照到胎囊 但未照到心跳 有d驚 而家唔敢咁操勞 幾時先照到有心跳 ?
pkh0207
|
redredredredtin 發表於 18-8-4 23:17
今日返返下工去廁所見到流啡 入左急症 醫生用超聲波照到胎囊 但未照到心跳 有d驚 而家唔敢咁操勞 幾時先照 ...

我做ivf , 5週6 照到心跳同營養囊。
胎囊大細0.239 。

正常自然懷孕有時會遲DD 先照到架。
放鬆心情。8週左右先再照啦。
|
pkh0207 發表於 18-8-4 23:26
胎囊大細0.239 。

IVF 係陰超嗎?
JD930
|
redredredredtin 發表於 18-8-4 23:17
今日返返下工去廁所見到流啡 入左急症 醫生用超聲波照到胎囊 但未照到心跳 有d驚 而家唔敢咁操勞 幾時先照 ...

5W未必咁快有心跳㗎,流啡的話就瞓床休息,放鬆心情
JD930
|
redredredredtin 發表於 18-8-4 23:44
IVF 係陰超嗎?

IVF係人工受孕
|
JD930 發表於 18-8-5 00:35

Thank you
JD930
|
redredredredtin 發表於 18-8-5 00:42
Thank you

祝一切順利
yin媽
|
我上星期6周照陰超 見到好輕微一小點白閃閃下 因為周數小 都要2星期再檢查
我都出過血 不過就一次好小 之後就冇
我之前第一胎 都有出血過 而家個仔20個月大
樓主休息多D

GCHK
|
JD930 發表於 18-8-5 00:35

係亞,未必咁快照到心跳,而家最緊要係放鬆心情,唔好拎重嘢
AikoMok
|
pkh0207 發表於 18-8-4 23:26
胎囊大細0.239 。

我都係ivf bb同你一樣5週多,你有冇流啡或粉紅牙?我呢兩日有流早上去睇急症 ,E生幫我檢查子宮冇出血,都B超可以聽到bb有心跳先定D
pkh0207
|
AikoMok 發表於 18-8-5 15:18
我都係ivf bb同你一樣5週多,你有冇流啡或粉紅牙?我呢兩日有流早上去睇急症 ,E生幫我檢查子宮冇出 ...

我而家唔係5週幾啦。我係5週幾果時照到心跳。
流啡我係7週果時流過一滴。嚇到我傻,之後自己打左支油針,15分鐘內停左血,檢查都無再出血。醫生懷疑係息肉。我果時有問過醫生,佢話唔流得多,又唔係鮮血色,基本上無野,休息多點訓下床。

因為得來一易更加緊張。8週我已買胎心機,聽住安心好多。

AikoMok
|
pkh0207 發表於 18-8-5 15:23

我而家唔係5週幾啦。我係5週幾果時照到心跳。

係牙做ivfD媽媽係緊張D,而家你冇流啡?有幾多週牙?聽你講完都放心D,我幸好5係流得多 聽左bb心跳放心好多
pkh0207
|
AikoMok 發表於 18-8-5 15:27
係牙做ivfD媽媽係緊張D,而家你冇流啡?有幾多週牙?聽你講完都放心D,我幸好5係流得多 聽左bb心跳放 ...

而家已經15週。Twins Girl .
我知道超難,不過可以既話放鬆點心情啦。
好多媽咪初期都有試過流啡,定時食野如果有藥既就塞藥。BB 會跟實你
AikoMok
|
pkh0207 發表於 18-8-5 15:30
而家已經15週。Twins Girl .
我知道超難,不過可以既話放鬆點心情啦。
好多媽咪初期都有試過流啡,定時食 ...

多謝 ,想問下你聽心動機你那裡買! 我又想買
pkh0207
|
AikoMok 發表於 18-8-5 15:32
多謝 ,想問下你聽心動機你那裡買! 我又想買

我係淘寶買。我買左隻貴小小既接近$400粉紅色一支棒咁既形狀但佢話最早9週就用到。我9週果時真係用到,不過要搵好耐先搵到bbs.

之前我5週,6週,7週,8週都去照一次。
係有左胎心機就照小左。。

AikoMok
|
pkh0207 發表於 18-8-5 15:35

我係淘寶買。我買左隻貴小小既接近$400粉紅色一支棒咁既形狀 ...

好的謝謝,祝你個bb健康 做個靚媽媽
haha748494
|
可能胎兒仲細,懷孕初期要注意多休息。
JD930
|
GCHK 發表於 18-8-5 15:05
係亞,未必咁快照到心跳,而家最緊要係放鬆心情,唔好拎重嘢

bchuma
|

7w咁上下先見到心跳,我當時都係流啡,好緊張,到左7w,有心跳,定曬!而家個仔4歲咯