有無JM試過拉肚皮?

bubeebubee
|
我生左3個,每生一個就覺得肚皮又再闊左同鬆左,c6又成日笑我個肚,所以而家決定唔生想搵工返,下定決心修身,做運動係瘦到少少不過肚皮點都係鬆,所以想拉返緊D皮,咁多位jm有冇試過做呢D手術?知唔知邊到做好?
judypig
|
bubeebubee 發表於 18-8-4 23:46
我生左3個,每生一個就覺得肚皮又再闊左同鬆左,c6又成日笑我個肚,所以而家決定唔生想搵工返,下定決心修 ...

我自己產後札好肚咩問題都冇,但我朋友都係咁,佢醫生仲話佢有咩腹直肌分離,好容易背痛,內臟移位個啲,所以佢走左去做拉肚皮加腹肌
fishball_ball
|
我生左3個,每生一個就覺得肚皮又再闊左同鬆左,c6又成日笑我個肚,所以而家決定唔生想搵工返,下定決心修 ...

D男人就係咁,都唔諗下我地係為左邊個搞成咁,好彩老公又冇笑我,但我都想拉返個肚皮keep得好啲….
bubeebubee
|
judypig 發表於 18-8-4 23:51
我自己產後札好肚咩問題都冇,但我朋友都係咁,佢醫生仲話佢有咩腹直肌分離,好容易背痛,內臟移位個啲, ...

咩係腹肌分離?可唔可以講多啲你朋友拉肚皮分享下
tsung
|
我自己產後札好肚咩問題都冇,但我朋友都係咁,佢醫生仲話佢有咩腹直肌分離,好容易背痛,內臟移位個啲, ...

請問咩叫腹直肌分離?
feimuijai
|

你可pm你係用咩紮肚?
mooncky
|

起初我都係做運動,但後尾痛到頂唔順去睇醫生,佢話我做到拉親,搞到更嚴重,,,最後佢refer左我去整型專科做手術,不如你問清楚醫生你去到咩程度,再睇下點
bubeebubee
|
mooncky 發表於 18-8-5 15:38
起初我都係做運動,但後尾痛到頂唔順去睇醫生,佢話我做到拉親,搞到更嚴重,,,最後佢refer左我去整型專科 ...

拉親 你睇邊個醫生拉肚皮可以介紹?
judypig
|
bubeebubee 發表於 18-8-5 14:50
咩係腹肌分離?可唔可以講多啲你朋友拉肚皮分享下

聽講係有BB個陣撐開左D腹肌,佢太嚴重所以要做手術,不過聽佢講佢個陣搵左普通外科醫生,做完個傷口好大又埋得唔靚,樓主最好搵間專業D既做,或者搵整形專科
wg_ann
|

收緊唔係一般rf都做得到咩?做手術好似好高風險咁...
Moti
|
拉肚皮?你係咪講開刀嗰隻?見過外國啲拉肚皮手術,連皮連脂肪切埋,但好大條疤痕,長過生仔嗰條。
Moti
|
你唔介意無啦啦多條疤,效果真係好好嘅,切晒啲巢皮同脂肪。
canies
|
傳說前B嫂拍性感泳衣照前都拉左肚,
拉完要開返個新肚臍。
mooncky
|
bubeebubee 發表於 18-8-5 21:17
拉親 你睇邊個醫生拉肚皮可以介紹?

做運動都要慢慢黎,我個陣一做就五六組咁做,醫生話身體負荷唔到,就好容易整親 我個陣係搵陳X龍醫生整肚,佢以前係瑪麗既,不過聽d朋友講上年好似出左cwb個頭掛牌
你好嗎
|
建議先試扎肚,拉肚皮要諗清楚
bubeebubee
|
你好嗎 發表於 18-8-6 11:03
建議先試扎肚,拉肚皮要諗清楚

試過哂啦,扎個刻就靚,一除又打回原形真係好灰,後尾仲聽人講太早扎老左個陣好容易子宮下垂
lazywife
|
傷口好大,復原期好長。。問過兩個整容專科醫生,都話真係無必要,除非真係覺得忍受唔到,非整不可,咁就可一試,有一個直頭話依家都唔想做呢種手術,因為見病人真係痛得好緊要,仲要成三個月先行動自如,佢自己做醫生都覺得唔值。。。(以上係我諮詢既結果)...最後我都係放棄左,因為果個傷口疤係差唔多横跨成個盤骨範圍。。。如果係疤痕皮膚。。直頭唔好做。。