自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

myfaye 發表於 18-8-5 00:11
我都覺群眾壓力有效,不過老人家唔信

由得佢唔信,你都係要個小朋友返N架啦!返返下佢就惯啦!响学校冇得偏食,仲可以改佢既壞惯添呀

大宅

myfaye 發表於 18-8-4 23:53
婆婆哩兩年成日同我呻湊孫辛苦困身,又唔like工人(已經換左幾個)。終於俾我報到全日n班,可以等佢鬆一口氣 ...

支持你。你阿媽講下je,係煩D,開學佢就知梳乎。

珍珠宮

回覆樓主:

個個老人家都係咁啦
到時湊下放學咪一樣開心
返學食得仲好啦
午餐真係唔知整乜好呀
我都係因為咁
有姐姐湊都照讀全日n

複式洋房

回覆樓主

我之前都係諗住幫阿女報全日k班,諗住佢嫲嫲唔使咁辛苦阿女又可以學下自理能力,點知佢嫲反對,理由同你女情況一樣,好啦,我就尊重佢老人家,佢話點就點.....結果阿女讀左一年之後冇肥到,佢嫲嫲又覺得困身就要求我地幫阿女k2轉全日,但唔係話你要轉學校就會比轉全日,結果讀左3年半日班。其實小朋友讀全日可以學下群體生活又可以學下自理能力,對將來成長係好架。多啲同同齡既小朋友一齊相處,點都好過成日同老人家一齊.....我女日日對住嫲嫲,我放工返黎佢成日都同我講佢覺得無聊好悶.....所以你唔好步我後塵

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

我女讀全日K,我只知我攪我個女飲食唔好,所以放佢係學校食,佢讀左1年,食野叻左好多,而家好多野都肯食

侯爵府

bosch 發表於 18-8-5 06:24
佢驚粒孫餓親好正常。另一方面你要搵節目俾婆婆做,佢忙慣左,一下子好清閒咁其實都係一種壓力。
...

其實有工人,佢應該係輔助性質,理應唔會有咩忙

水晶宮

回覆樓主:

正常架,我b轉全我都心掛到死

侯爵府

瞓得好勳章

婆婆哩兩年成日同我呻湊孫辛苦困身,又唔like工人(已經換左幾個)。終於俾我報到全日n班,可以等佢鬆一口氣 ...

我女都2歲讀全日班,都不知食得幾好,在家偏食唔代表學校偏食到,老師會教,又學到群體生活,自理能力
我女學校一日食4餐,重有個特大遊戲場,都不知幾爽yy

水晶宮

忍唔住講句、阿婆好煩、你聽從自己心意算、全日n好難入、珍惜。我媽又係、想佢幫手時又有野講、唔駛佢幫都有野講、我都厭倦了。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主

返完日N 對大家都好,小朋友返到學校就唔偏食。又午餐又茶點,點會餓親

長輩話唔埋有咩突發身體問題,太依賴佢地照顧唔係好事

妳媽媽咁講證明佢心理上太依賴湊孫去過日神,咁樣都係唔健康,不如鼓勵佢發展其他興趣

大宅

有偏食,更加要返n全日班,比老師教重好啊!
我女2歲就返,我完全無後悔!

水晶宮

回覆樓主:

你呢個case,梗係同全日。你媽唔怕辛苦就話啫,已經呻困身。又緃到小朋友好偏食,唔使講了。

別墅

回覆樓主

我仔都就返全日N班,又擔心,又期待

琥珀宮

由得佢呻下,亦唔需去反駁佢,聽完就算啦

翡翠宮

畀面勳章

老人家就係咁,要佢做時又呻辛苦困身,唔駛佢做嗰陣又覺得自己冇存在價值,呻到樹葉落。我唔會理咁多,自己覺得岩就去馬。
日日是好日

水晶宮

回覆樓主:

返全日先唔會無野做,大把活動,又可以學下常規,適應下幼稚園生活,重充實過在家。
同埋返學先無咁容易偏食,幼稚園有曬餐單,小朋友無得揀,根本無咩機會偏食,而且個個小朋友都要係自己食,老師無可能個個餵,可戒除在家追住餵的情況。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

BABYLV 發表於 18-8-5 10:06
有偏食,更加要返n全日班,比老師教重好啊!
我女2歲就返,我完全無後悔!
...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至