月經週期長又唔準,bingo左唔識計懷孕幾多週

carmen808
|

剛驗到bingo,想等到8weeks先去做第一次產檢,但唔識計而家有左幾多週,因為月經週期長約40-44天,last m 17/6,約12/7先排卵
betheloveone
|
去睇醫生時,佢會幫你度BB既size,以size黎計幾大^^
|
carmen808 發表於 18-8-5 11:44
剛驗到bingo,想等到8weeks先去做第一次產檢,但唔識計而家有左幾多週,因為月經週期長約40-44天,last m 1 ...

照超聲波就會話你知
little_baby's
|
剛驗到bingo,想等到8weeks先去做第一次產檢,但唔識計而家有左幾多週,因為月經週期長約40-44天,last m 1 ...

如果肯定排卵就排卵加14日當4w計住先!
carmen808
|
little_baby's 發表於 18-8-5 13:44
如果肯定排卵就排卵加14日當4w計住先!

明白喇,唔該晒大家!!
GCHK
|
係亞照超聲波嘅時候都可以知道
Froggreen
|

你知自己12/7排,咁咪當自己last m 28/6 (day1)
Nbs
|
假如肯定12/7 排卵,嗰日係當 2 週,即係今日 5+ 週。 exactly 幾多就要超聲波先知。
touko
|
自己驗倒都要去睇普通家庭醫生拎張懷孕證明
個醫生會約略計住先~
haha748494
|
如果自己唔記得,可以按醫生計算計幾W。
kakakwok716
|
用280days app ,有bb 樣,幾得意