親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我真係唔明,peppa big個活動大小同價200,但其實家長入去只係看細路,乜都冇得玩

黃金海岸有個新活動也是大小同價200,又係大人企一邊

大樹先生一家四口8舊水,不過豈馬包食物

其實唔係比唔起,但好憎做水魚感覺

香港真係好唔適合親子,除非ftm可以平日用平價玩又唔洗迫

呻下姐希望唔好有人回香港巳好幸福云云

子爵府

Annyiu 發表於 18-8-5 14:08
我真係唔明,peppa big個活動大小同價200,但其實家長入去只係看細路,乜都冇得玩

黃金海岸有個新活動也是 ...

"其實唔係比唔起,但好憎做水魚感覺"‹---完全係我心聲

琴日去中環個Helter skelter同merry go round,未夠100cm要人陪,又係收雙重,成件事分別要$60同$50。有冇搞錯,真係抵佢無人玩。

子爵府

回覆樓主

黃金那個大人唔落水唔洗錢

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

願者上釣姐,覺得價錢唔合理咪唔好去玩
仲有大把好玩又平既節目參加,免費的隨處有。

用戶要求終止服務

回覆樓主

我一拖二,從來無去過樓主講嘅親子活動,因為我們去一去已經一闊三大,我覺得太貴喇
小朋友細時都只係去下公園咋
大啲就去博物館、迪士尼、海洋公園

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

大小同價<--我見過真係因為要俾錢,有D家長/情侶(大人) 玩呢的

子爵府

anpanmenbaby 發表於 18-8-5 22:01
願者上釣姐,覺得價錢唔合理咪唔好去玩
仲有大把好玩又平既節目參加,免費的隨處有。
...

週末落雨室内免費又唔駛點排的節目真係好少。分享下今個夏天去過的免費主活動:

1) 愉景灣嘉年華 - 平日早上去ok的,可惜個朝雷警到下午先開,到下午已多人

2) 中環夏誌 - ok, 唔係好多野玩,勝在地方大人少

3) 中環夏誌童軍紀念 - ok, 人多但多野玩,係個日超熱

4) 文化中心外通利鼓表演 - 有得参與一齊玩,又唔多人,最好玩呢個

5) 偷景新城 - ok, 但假日人多

6) 新城市Snoopy land - 一定要平日去,否則超多人

7) 荃景圍遊戲你有say(今日) - 地方細少野玩,有一半要排半個鐘玩2,3分鐘,玩完D唔駛排個D走人

低消費:

1) 科學館 - 最少去左5次,玩爛左

2) 泳池 - 消暑最好

wcpcelia    發表於 18-8-15 11:58

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

去呢啲高消費活動預咗

子爵府

回覆樓主

都真係幾貴

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

畀面勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

日本 d樂園都係咁, 大約3一8歲要家長陪玩, 例如咖啡杯, 買2張票。

另一角度睇,你咪諗 去6,7千蚊旅行團, 小孩唔佔床 (少半間房), 只是少幾百蚊甚至大少同價, 但如果要1人1房(即多半房), 附加費要2一3千, 咪更加搵笨。

大人在樂園都可以玩那些遊戲, 不過選擇唔玩啫。

有唔少 playhouse 收小孩費用而免1位家長。 其實都係咁計數啫,只不過講出黎就家長免費, 好聽 d 啫

首頁

尾頁

跳至