婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

事原有次捐血,在做初步檢查發現血色素為單位數(正常女性12-15),不合格,故去政府醫院檢查。睇咗幾年,開避孕葯我食,上年2017年血色數9.7,今年7.3,姑娘要我入院輸血,但我剛上新工未過試用期堅決不入院。請問入院會做什麼?請指教﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

chou11c 發表於 18-8-5 17:32
事原有次捐血,在做初步檢查發現血色素為單位數(正常女性12-15),不合格,故去政府醫院檢查。睇咗幾年, ...

你咪寫左叫你入院輸血
跟手咪check下咩事低
身體緊要呀

男爵府

chou11c 發表於 18-8-5 17:32
事原有次捐血,在做初步檢查發現血色素為單位數(正常女性12-15),不合格,故去政府醫院檢查。睇咗幾年, ...

我之前因為子宮肌瘡攪到血色素5.3,私家醫生即寫紙安排政府輸血,去到政府佢地會抽血,照超星波,睇下你有冇瘡,內出血,攪完一大輪,就安排輸血,果時我要輸3包血,大約3日先可以出院,出院後要驗大便

子爵府

其實你不用擔心,我常常血色素也不合格,就算入院輸了血也不會高好多,醫生說除左睇數字還要看自己的感覺,若你覺得沒有暈或倦,可以問問醫生加吃兩粒鐡丸一天,連吃一星期,看看有沒有好點,我已經是每日吃一粒,到經期時每日吃兩粒

首頁

尾頁

跳至