自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一三一四 發表於 18-8-5 23:33
呢個功能真係有D問題,搞到我都唔夠膽比負評佢

我會照俾評呀,因為評價可以互相寫內容。
我睇對方評價都會睇內容,你講得啱,你俾得負評預左對方會報復式負評你,但我見過一個買家無故被負評,睇埋件事,原來當時賣家稱包郵就求其貼$2郵票,買家要去郵局兼補錢,同買家講番又冇回覆,俾左負評賣家,賣家又負評佢。
我自己都試過有人報復式負評,其實會識睇嘅人會明,會摷番俾負評嘅人2邊睇,大概會估到咩事,基本呢d「無理嘅負評」唔會太大影響,我嗰次之後都一直正常買賣,全好評,再睇番對方幾個月未有評價,所以應該d人有睇內文!所以你放心照實俾評價更好呀!

子爵府

根本舞若衣 發表於 18-8-6 02:07
我做法係入咗錢至接受出價

我同你一樣呀!俾左錢先當係一個交易。

子爵府

小小馬奇朵 發表於 18-8-5 23:41
唔係個平台怪
係有啲無聊同冇責任感嘅人搞搞震

yap!幾個apps之中,我用carousell最多,因為呢個apps多數會mark價(IG、FB成日要pm問價、部分賣家回覆極慢)。
我買賣過好多次,因為方便,暫時遇到9成以上賣家都ok呀。

大宅

回覆樓主

試過多次d人話要,又話郵寄又攞晒銀行帳號,最尾潛晒水。
另外而家多左好多「姐姐」,成日話要星期日先得,試過衰到約好晒時間改完又改,最尾人影都唔見。而家有d又話今個星期唔得,幫佢keep到下星期。總之d「姐姐」大多數都無乜承諾,大家小心

首頁

尾頁

跳至