保險

mamiiiding
|
你地有冇幫小朋友買保險丫?
CC12345
|
mamiiiding 發表於 18-8-5 18:51

要幫小朋友買保險
mamiiiding
|
CC12345 發表於 18-8-7 08:23
要幫小朋友買保險

你幫佢買左啦?邊間丫
我要做媽媽
|
咁你有冇打算買咩保險?可以自己search下資料
GCHK
|
我覺得買D住院相關嘅,同都可以考慮有冇需要買以後學習升學相關嘅~你可以穩多D資料,綜合比較~
mamiiiding
|
我要做媽媽 發表於 18-8-7 09:47
咁你有冇打算買咩保險?可以自己search下資料

Axa 我覺得個醫保plan好好,因為我自己做私家醫院 知道好多時d人買錯保險好易claim吾到
mamiiiding
|
GCHK 發表於 18-8-7 13:29
我覺得買D住院相關嘅,同都可以考慮有冇需要買以後學習升學相關嘅~你可以穩多D資料,綜合比較~ ...

謝謝,我買咗住院既醫保~等佢大d就買儲蓄保險
GCHK
|
mamiiiding 發表於 18-8-7 13:33

我都喺度睇緊儲蓄型嘅
Stephanie0712
|
我係6月新手媽媽,都有幫囡囡買嬰兒保險,我有介紹呀,有興趣pm我!
zafinwong
|
GCHK 發表於 18-8-8 09:20
我都喺度睇緊儲蓄型嘅

我都係,買可以供斷個啲,當份禮物送俾bb囉。
RubyYu07
|
GCHK 發表於 18-8-7 13:29
我覺得買D住院相關嘅,同都可以考慮有冇需要買以後學習升學相關嘅~你可以穩多D資料,綜合比較~ ...

多謝你,我都諗住買多份同升學相關既保險。
RubyYu07
|
有買。未夠一歲買比較平D,買左危疾。
sammiso
|
從BB一出世就買左保險喇,朋友介紹買嘅。
hamsterma
|
CC12345 發表於 18-8-7 08:23
要幫小朋友買保險

你同小朋友買佐咩嘢保險
CC12345
|
hamsterma 發表於 18-11-9 11:31
你同小朋友買佐咩嘢保險

友邦
如果你都有興趣可以介紹比你
CC12345
|
hamsterma 發表於 18-11-9 11:31
你同小朋友買佐咩嘢保險

因為詳細我都唔係好記得
好似一份教育基金同保障個d(emoji)(emoji)
Money.ngaiTse
|
mamiiiding 發表於 18-8-5 18:51

其實一定要買丫。因為我小朋由半歲到2歲呢段時間入院最多。所以就cliam咗幾次了。同埋自己由小朋3個月就買咗儲蓄保險,因為係派錢派到小朋友100歲嘅。感覺賺啲。因為由佢2歲開始已經開始派。
|
CC12345 發表於 18-11-9 12:08
友邦
如果你都有興趣可以介紹比你

我屋企有小朋友買咗友邦嘅醫療,但小朋友cliam咗幾次後,就俾保險公司勁加保費。本身五百幾蚊嘅保費,依家加到去千幾蚊。好似家中嘅小朋友今年3歲,已經交緊千五,咁即係到咗大咗嗰時,同1份保單,可能已經要交幾千蚊。因為 醫療保費係隨著通脹而調整。

所以 你最好睇清楚保單合約裏面嘅條款, 唔係到時好似我屋企嘅小朋友咁就麻煩。 依家都唔知cut 唔cut好
|
RubyYu07 發表於 18-8-24 16:07
有買。未夠一歲買比較平D,買左危疾。

有無買住院嗰啲?
|
mamiiiding 發表於 18-8-7 13:33

其實儲蓄嘅,越細個買就越抵丫。所以快啲買。
同埋可以揀供5年定8年。根住就唔使供加啦。可以上網綜合一下儲蓄資料,我都係2網上搵到的。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊