求救:去沙灘游泳,泳衣比機油沾污了,可以點清洗?

momotsui
|
昨天去麗都灣沙灘游泳,個沙灘好污糟,我們一家人都比一些機油整到對腳沾了一大達黑色,問了救生員,最後拿了一些洒精紙巾同火水先可以整得甩.但我地d泳衣,泳褲洗不甩,請問有高人可以指教嗎?已經試過用噴㓗麗都失敗了
ifefe
|
momotsui 發表於 18-8-5 21:30
昨天去麗都灣沙灘游泳,個沙灘好污糟,我們一家人都比一些機油整到對腳沾了一大達黑色,問了救生員,最後拿 ...

Aeon 12蚊有藍色條狀去污皂,我件泳衣之前It黑色污油整到是用這舊皂洗乾淨,但我舊皂好多年前買。
momotsui
|
ifefe 發表於 18-8-5 21:37
Aeon 12蚊有藍色條狀去污皂,我件泳衣之前It黑色污油整到是用這舊皂洗乾淨,但我舊皂好多年前買。
...

謝謝回覆,請問有圖可以參考一下嗎
iris2014
|
我未試過用佢清機油漬,但我估2樓講個隻藍色條狀番梘係呢隻~
Btw個灘有機油都仲開放比巿民游水?咁咪好多人中招?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cck2411
|
潔而亮
Abbie_mimi
|
昨天去麗都灣沙灘游泳,個沙灘好污糟,我們一家人都比一些機油整到對腳沾了一大達黑色,問了救生員,最後拿 ...

試過單車「計」油痴到波鞋,最後用turbo cleaner 洗得好乾淨,一支似漿糊筆型狀
新人物
|

我星期一去機場,經過青馬大橋時,已經見到海面好多油污!
ifefe
|
iris2014 發表於 18-8-5 22:21
我未試過用佢清機油漬,但我估2樓講個隻藍色條狀番梘係呢隻~
Btw個灘有機油都仲開放比巿民游水?咁咪好多 ...

對,是這款