有無JM老公係永遠唔記得自己老婆生日?

如意吉禪
|
朋友WHATAPPS訴苦佢老公年年都唔記得佢生日,生日快樂都無一句,其他紀念日當然都唔會記得,但朋友年年都會同佢老公慶祝生日,佢覺得佢老公好無心,禮物當然唔會有,我都唔知點安慰佢好
mrs.tan
|
我老公唔會唔記得我生日呀,因為我生日係佢生日ge前6日
tsung
|
年年都記得
KTKTKT5
|
如意吉禪 發表於 18-8-5 23:46
朋友WHATAPPS訴苦佢老公年年都唔記得佢生日,生日快樂都無一句,其他紀念日當然都唔會記得,但朋友年年都會 ...

陳柏宇太太Leanne, 係電視上話陳柏宇年年唔記得佢生日, 陳柏宇否認話唔係唔記得, 只係每年都佢bring up先
mariefish
|
你朋友可以一個月前開始溫馨提示
Ashleycorina
|

唔記得又真係
好難幫佢

我有朋友個老公係咁,加上其他大事小事,佢哋結婚七年都咁,佢超級心淡。
佢老公生日佢會去學整蛋糕,又年年俾surprise 佢,如果佢提佢老公,佢老公就會同佢食餐飯但佢真係又唔記得

fivebeanrice
|
朋友WHATAPPS訴苦佢老公年年都唔記得佢生日,生日快樂都無一句,其他紀念日當然都唔會記得,但朋友年年都會 ...

咁唔同老公慶祝可以嗎?當報仇
JD930
|
tsung 發表於 18-8-5 23:58
年年都記得

tsung
|
JD930 發表於 18-8-6 00:24

Joant
|
你安慰你朋友,咁咪好囉你青春常駐啊
油麥麥
|
fivebeanrice 發表於 18-8-6 00:22
咁唔同老公慶祝可以嗎?當報仇

唔得!做夫妻的冤冤相報何時了??主動D早D提老公
caryfox
|
我年年都唔記得老公生日。
jacky1666_hk
|
如果係甘真係會嬲
cocofashion
|
唔係嘩?
HoshiSora
|

只要他天天都這麼愛著自己,唔記得,好小事!
如意吉禪
|
Joant 發表於 18-8-6 00:38
你安慰你朋友,咁咪好囉你青春常駐啊

哈哈,都好喎,可以咁樣安慰佢
如意吉禪
|
Ashleycorina 發表於 18-8-6 00:01
唔記得又真係
好難幫佢

佢就係好心淡,拍拖連埋結婚十幾年都一樣,真係生日快樂都無一句,最搞笑係我地見到佢老公有喺FB同其他人講生日快樂囉
ctsang
|
如意吉禪 發表於 18-8-6 02:07
佢就係好心淡,拍拖連埋結婚十幾年都一樣,真係生日快樂都無一句,最搞笑係我地見到佢老公有喺FB同其他人 ...

因為fb有reminder
汽水餅
|
咁fb應該都有老婆生日提示喎,除非……
Ashleycorina
|
如意吉禪 發表於 18-8-6 02:07
佢就係好心淡,拍拖連埋結婚十幾年都一樣,真係生日快樂都無一句,最搞笑係我地見到佢老公有喺FB同其他人 ...

咁你朋友都要响FB度入自己生日提醒佢老公