自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

我同我先生一齊已17年了,結婚前會記錯我生日,例如十月十五號會變成十月十三號,結婚後尤其有小朋友後就真系忙到吾記得左,有一年買了一個蛋糕和我慶祝,點知佢同我吹完蠟燭後話入房一陣,我仲以為佢攞禮物比我,到我等了起碼十分鐘入房叫他,他已經攬住張被瞓左覺,我就對住電視食自己的生日蛋糕!但好彩本身我自己都不重視節日的,只是很認同之前一位jm 所說,對方每天都愛你的,不需太計較這些!

珍珠宮

2024年龍年勳章

我老公唔會記得, 但我已習慣早一兩星期提佢當日要陪我.

其實佢愛我鍚我就夠, 記唔記得生日真係唔太重要.
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

回覆樓主

我難道系你朋友即使記得,都無乜表示,慘過忘記

男爵府

回覆樓主

到!
結婚25年,我一早已經放棄咗!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

有 smartphones 都仲會唔記得,連 set notifications 都唔肯

男爵府

回覆樓主

今年老公祝我農歷生日快樂,我O嘴問佢點解記得?因為我自己都唔記得原來佢set左入電話有提示!嚇到我即時set夫家所有人生日入電話
你試下攞佢電話set birthday alarm,咁都唔同你慶祝的話以後你約朋友出去玩啦,包括佢生日當天

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我老公都係唔記得架~

琥珀宮

畀面勳章

如意吉禪 發表於 18-8-6 02:07
佢就係好心淡,拍拖連埋結婚十幾年都一樣,真係生日快樂都無一句,最搞笑係我地見到佢老公有喺FB同其他人 ...

拍拖都唔記得都仲嫁佢.....呻咩鬼

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

如意吉禪 發表於 18-8-5 23:46
朋友WHATAPPS訴苦佢老公年年都唔記得佢生日,生日快樂都無一句,其他紀念日當然都唔會記得,但朋友年年都會 ...

子爵府

回覆樓主:

如果問我老公我幾時生日,佢次次都答中,但到生日當日就會唔記得。

首頁

尾頁

跳至