鹹蛋魚皮唔入得美國

Bcjb
|
親友回來買了鹹蛋魚皮想拎一包返美國,點知話美國唔入得鹹蛋,咁就無得拎了
tsung
|

ccfj
|
Bcjb 發表於 18-8-5 23:54
親友回來買了鹹蛋魚皮想拎一包返美國,點知話美國唔入得鹹蛋,咁就無得拎了
...

美國係好多食品都唔入得境,比較麻煩
ming_super
|
...

鹹蛋系no no item, 禁入境。中秋季節過關會被問有冇帶月餅,小則警告,末收,亦可能被罰款。
JD930
|
ming_super 發表於 18-8-6 00:41
鹹蛋系no no item, 禁入境。中秋季節過關會被問有冇帶月餅,小則警告,末收,亦可能被罰款。
...

原來會咁
油麥麥
|
意料中事
caryfox
|
...

有人試過帶杯麵入境澳洲,一樣比澳洲海關沒收。
Poyau
|
ming_super 發表於 18-8-6 00:41
...

月見草
|
caryfox 發表於 18-8-6 01:12

澳洲係斗啖氣有味都唔入得嘅國家,早年我第一次去,連通鼻塞果枝萬秀雷敦薄荷條都唔入得
|
有蛋嘛,有d國家係禁蛋入境
靚靚熊太太
|
當年韓式芝士麵,我帶入美國,因為有鷄粉,都充公
KWHeidi
|
brindlewin
|
...

使咩拎呀,唐人街大把
conniemar
|
只係沒收,冇罰款,算好彩
lojo11
|
好多地方都唔比入!蛋係「違禁品」
Bcjb
|
月見草 發表於 18-8-7 01:23
澳洲係斗啖氣有味都唔入得嘅國家,早年我第一次去,連通鼻塞果枝萬秀雷敦薄荷條都唔入得
...

ninjarabbit
|
帶上機食左佢咪得
yanbb12
|
Bcjb 發表於 18-8-5 07:54
...

可以網購,新加坡出名嗰隻,去佢個website買,可以ship黎美國,dhl快遞,我上星期收到。
C.Humphrey
|
caryfox 發表於 18-8-6 01:12

我又試過得,成gip十幾個杯麵
但好似有d配料就唔得(當年搵過資料唔記得啦),要小心揀味
ajclub
|
我上次放左2包响check in luggage度去美國,好彩冇事喎!