單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於佢都忍唔住, 一日幾個whatsapp來催離婚, 亦唔返屋企訓喇。
由大肚知佢出軌,叫雞
到先後同兩個大陸雞拍拖
第一個呃左幾十萬失蹤
第二個久唔久就搞到一頸咖哩雞又一身抓痕返來
晚晚wechat傾到含情脈脈三點都唔訓
呀仔今年升小, 派得差,但終於都過關斬將叩門叩到第二志願。換來無人陪我開心, 亦無讚賞, 只有不斷催離婚。仲話:你地以後相依為命喇。
佢好多理由指責, 例如怪我相處唔到,怪我唔再愛佢 無左拍拖時期既恩愛, 我令佢覺得一齊無意思。。。
令我都好懷疑, 係唔係呢六年我無盡力去愛佢 , 維持一個好家庭
最內疚係對於自己個仔,我可能真係唔夠好, 害佢無左完整家庭。

別墅

先試下打電話去YWCA女青嗰邊,搵姑娘(輔導員,註冊社工)傾下吧。

之前有姐妹分享以下資訊﹕
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21561934&extra=page%3D1

【與同路人分享】
香港基督教女青年會 的 婦女事工部 有 以女性為本 的 婚姻逆境支援服務。
她們有提供免費的法律諮詢及贍養費資訊服務。(電話:3443 1600)
有需要可上她們網頁:https://goo.gl/HZDnu3

【心蓮心-免費婚姻法律講座】
由專業律師講解有關婚姻法律,包括離婚程序、贍養費、財產分配、撫養權等問題。

日期:2018年8月18日(星期六)
時間:下午2時半至4時半
地點:女青年會又一村會所 (九龍塘又一村海棠路66號)
對象:社區人士
費用:全免

報名及查詢:3443 1600

(此活動由心蓮心贊助)

資料來源﹕https://www.facebook.com/ywcamr/

Katrinakk    發表於 18-8-6 16:19

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

賤男當然不會話自己賤,身痕~當然要賴對方不夠好~算了,向前望~

複式洋房

回覆 chokpig 的帖子

Chokpig!!!SUPPORT你!

呢啲時候有好多負面想法出黎,加上對方好多指責,更加會令我地自己覺得係咪自己做得唔好。想話你知,唔係呀! 6年來你一定已經好用心去照顧呢個家庭,好用心去付出!C6嘅指責對你真係一種傷害!! 但唔係事實嘅野唔需要去信呢! 其實你好叻呀,好努力同仔仔叩門搵學校,最後都入到第二志願!好替你開心呢!

好明白喺呢啲環境,真係好辛苦!自己嘅付出得唔到對方肯定和欣賞,又知道C6外遇,又被對方指責。如其自己喺度諗,可以搵信得過嘅人傾下呀!

YWCA果邊嘅婚姻逆境支援服務 (可以打電話搵佢地社工:3443 1600),係以婦女為本架,記得你嘅快樂同難過都係會有人一齊同行、分享分擔架!

十卜!

大宅

chokpig 發表於 18-8-6 05:46
終於佢都忍唔住, 一日幾個whatsapp來催離婚, 亦唔返屋企訓喇。
由大肚知佢出軌,叫雞
到先後同兩個大陸雞 ...

好叻啊!可以叩到第二志願
加油呀媽咪

有咩同人傾下,上面有樓主po左幾個電話,打去傾下講下,我以前都係,情緒到就打去向晴軒,相信有好多團體都好樂意聽我地講心事

最緊要有屋住,好好湊大小朋友,你付出的佢會知道,我小朋友十歲了,而家相處得好開心

加油!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

佢講到要你同個仔相依為命,無問題既…不過提佢…$$$記得準時俾足。最好,佢肯簽埋紙,幫個仔改姓!
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

啲男人想離婚果陣肯定諗好多藉口架啦。最 easy 肯定係怪個老婆啦。佢自已肯定係"被迫"去叫雞架。
你個 c6 跟本係賤男中既極品。佢已經沉淪雞海, 你咪放生佢比佢慢慢玩囉。
記得離婚時啲錢有幾多扲幾多, 仲要一次過令。你個賤男 c6 遲早比啲大陸雞騙晒啲錢一個仙都唔會有。
Jm. 係時候為自已打算下。呢個男人唔識得珍惜你啫。唔好唔珍惜自已丫。
加油。

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

男人要同老婆離婚係會好多借口。唔好再理任何佢嘅嘢,既然佢提出,就要佢負爸爸嘅責任;唔負責任,就同個仔改跟自己姓。

複式洋房

只可嘆一句缘盡於此

男爵府

由大肚知佢出軌,叫雞

講咁多廢話,咪又係想將所有責任推晒女人身上,對住件垃圾督頭督鼻,早走早著

別墅

由大肚知佢出軌,叫雞
男人對女人有好多嘅誤解。更何況世界上係無所謂好嘅父母,我覺得你已經做得好好。
另一方面,前夫雖然有錢去包二奶,咁你一定要去搵社工去同佢追瞻養費,唔好益人,係你應得嘅。
你要好好加油

禁止訪問

翡翠宮

回覆樓主:

同自己:我只有一个余生,真的不想給不愛的人!人生無處不拼搏!加油!

侯爵府

加油啊唔知點安慰你,但記住仔仔需要你架

男爵府

牛年勳章

Katrinakk 發表於 18-8-6 16:35
回覆 chokpig 的帖子

Chokpig!!!SUPPORT你!

請問系咪只需在電話傾就得?

男爵府

牛年勳章

isaacma2012 發表於 18-8-6 06:34
先試下打電話去YWCA女青嗰邊,搵姑娘(輔導員,註冊社工)傾下吧。

請問系咪只需在電話傾就得?

大宅

由大肚知佢出軌,叫雞

你是好媽媽,你C6的指責是出於防衛機制,只有這樣他才可減少自己的內疚。被無理指責,一定令你又嬲又無奈又痛心。但你要提自己,呢個男人做嘅事,全因佢嘅人格偏差。現在的你最需要好好幫自己,找人傾訴下,朋友、輔導、看相關的書也有幫助。我剛開始去「風雨同路人」小組。

珍珠宮

回覆樓主:

你仲有仔仔,佢連相依為命的人都無,不要太上心他的話

侯爵府

回覆樓主:

男人,用下面諗野。將負責推晒比老婆,大條道理去玩。
樓主好叻,相依為命有咩問題,叫佢同d雞玩落去,仔女都唔會認佢,一世叫雞啦。
到最後,真正幸福一定在你手,個賤男報應自己受番。

男爵府

isaacma2012 發表於 18-8-6 06:34

好有用,多謝你

首頁

尾頁

跳至