初期懷孕 飲花膠雞湯得唔得?

Jeniechan
|
岩岩知道有左 飲花膠雞湯得唔得?我有個歲半小朋友又飲唔飲得?
purplerain0348
|
Jeniechan 發表於 18-8-6 08:39
岩岩知道有左 飲花膠雞湯得唔得?我有個歲半小朋友又飲唔飲得?

我自己係過咗12wks先開始飲,都唔敢飲得太密
Charmchai
|
purplerain0348 發表於 18-8-6 08:53
我自己係過咗12wks先開始飲,都唔敢飲得太密

早期唔飲得花膠架?我以為花膠係幫助痴實架
purplerain0348
|
Charmchai 發表於 18-8-6 08:59
早期唔飲得花膠架?我以為花膠係幫助痴實架

我都唔太清楚,早期我只係飲滴雞精,燉肉汁湯或者粟米蘿蔔豬骨湯,日日一只蛋同飲牛奶
BabyCiu
|
初期有飲過兩三次⋯唔覺得有咩問題
haha748494
|
間中飲下就OK,飲得多驚阻塞乳線。
mocha20150323
|
花膠長胎嫁,好好,可以飲,係後期先話唔好飲驚塞乳腺。
kmbb519
|
mocha20150323 發表於 18-8-7 17:39
花膠長胎嫁,好好,可以飲,係後期先話唔好飲驚塞乳腺。

yes 我三個月飲到6個月就無飲,生完更加唔好飲,會塞奶
GCHK
|
我都有飲,不過飲得唔多
pansysoso
|
我頭兩個月日日飲花膠湯 XP

之後狂嘔到4個月咩都食唔到

諗返起好彩有飲左咁多 唔係真係咩營養都無
Nikitang1111
|
我啱啱有左
媽媽都keep 住有煲花膠湯比我
wowobibi
|
我中醫話可以飲,係生左至唔好飲咁多因怕塞乳

不過我中醫提我唔好食咁多花膠話食得多個人會濕
RubyYu07
|
可以飲,有助長胎。不過後期就唔好飲,驚塞奶。
YGyanyan
|
我冇成日煲雞湯, 但滴雞精就有食~ compare過王x比較有營養同抵食
panda1125
|
Jeniechan 發表於 18-8-6 08:39

我懷孕初期,有飲花膠同食花膠,不過唔好太密,因為初期bb係吸收唔到!
Jeniechan
|
YGyanyan 發表於 18-8-17 10:35
我冇成日煲雞湯, 但滴雞精就有食~ compare過王x比較有營養同抵食

咁白蘭氏雞精呢 飲唔飲得?
Jeniechan
|
YGyanyan 發表於 18-8-17 10:35

王x邊度買最抵?初期日日飲?