布吉四日三夜自駕遊

frenchmay
|
各位全能jm, 我兩個大人將會去布吉四日三日自駕遊,想請各位有經驗嘅人分享一下。大家有冇試過啲好味嘅餐廳或者好值得去嘅地方呢?自駕方面有冇咩特別需要留意呢?可以分享一下嗎?謝謝!
我有上網搵過資料,曼谷芭堤雅甚至清邁都好多人分享資訊,反而布吉少啲,除咗去外島之外,好少人介紹其他嘢,例如好食嘅餐廳。
Gomme
|
frenchmay 發表於 18-8-6 09:03
各位全能jm, 我兩個大人將會去布吉四日三日自駕遊,想請各位有經驗嘅人分享一下。大家有冇試過啲好味嘅餐廳 ...

自駕要小心電單車,佢地亂行
另外夜晚有d地方會好暗,要慢駛

租車記住買全保

frenchmay
|
Gomme 發表於 18-8-6 09:09

多謝提醒呀!
Poyau
|
Gomme 發表於 18-8-6 09:09

滑蛋河
|
上次去過間餐廳好似叫natural,環境幾特別食物平靚正。
滑蛋河
|
另外一間高級d嘅好似叫Suay,都好好食
frenchmay
|
滑蛋河 發表於 18-8-7 01:03
另外一間高級d嘅好似叫Suay,都好好食

呢間我都會去啊,多謝推薦!
frenchmay
|
滑蛋河 發表於 18-8-7 01:00
上次去過間餐廳好似叫natural,環境幾特別食物平靚正。

多謝回覆,睇吓有冇機會試吓呢間!
birdbird
|

食海鮮就去Rawai Beach " Rawai Landing Pier", 碼頭的海鮮市場
好多檔賣海鮮, 買完就拎去對面的餐廳加工
莫失莫忘
|
Palm seaside都唔錯,個時係我地villa 既管家介紹我地去
frenchmay
|
birdbird 發表於 18-8-7 09:31
食海鮮就去Rawai Beach " Rawai Landing Pier", 碼頭的海鮮市場
好多檔賣海鮮, 買完就拎去對面的餐廳加工
...

請問海鮮係咪Mark 高曬的價呀?買個時係咪要講價呢?
frenchmay
|
莫失莫忘 發表於 18-8-7 09:39
Palm seaside都唔錯,個時係我地villa 既管家介紹我地去

好呀,多謝分享!
birdbird
|
frenchmay 發表於 18-8-7 10:19
請問海鮮係咪Mark 高曬的價呀?買個時係咪要講價呢?

我老公話Rawai Beach 海鮮個價錢比芭東平, 而檔主亦有價講。
thankyou201020
|
是否手車好叻還有是否對處理意外好有經驗,否則提議包車好過。你SEARCH 下就會知,不是你想像咁易。
frenchmay
|
thankyou201020 發表於 18-8-7 11:04
是否手車好叻還有是否對處理意外好有經驗,否則提議包車好過。你SEARCH 下就會知,不是你想像咁易。 ...

多謝提醒呀!我哋係泰國之前都試過自駕。請問布吉係咪特別難揸㗎?