你身邊有無人係甘

小雄維尼
|
一數d衰野, 就話過左去就吾好再講

吾講係咪等如無發生先 , 超賴皮
天真B
|
小雄維尼 發表於 18-8-6 12:30

講黎為乜先?
如果係朋友,件事令我覺得放唔低既就索性唔會再見,如果係老公,仲要繼續相處就唔會再講
只係分享我個人既做法
小雄維尼
|
天真B 發表於 18-8-6 12:37
講黎為乜先?
如果係朋友,件事令我覺得放唔低既就索性唔會再見,如果係老公,仲要繼續相處就唔會再講
只係 ...

吾會再講, 自己永遠個心都會有條刺
Yanyan0904
|
將心比己,如果有人數你衰野你係咪會由佢數落去?
Supertalkative
|

如果已經settle左就無必要提!但未解決只會愈積愈深,過左去唔好提就是賴皮
wcpcelia    發表於 18-8-6 15:16
小雄維尼
|
Yanyan0904 發表於 18-8-6 12:41
將心比己,如果有人數你衰野你係咪會由佢數落去?

1. 我數對方係無其他人在場
2. 係好多野積埋, 終於辣著我要爆出黎, 明無?
小雄維尼
|
Supertalkative 發表於 18-8-6 12:44
如果已經settle左就無必要提!但未解決只會愈積愈深,過左去唔好提就是賴皮
...

好討厭d人一數佢就話過左去吾好再講, 只會令我更加憎佢
Poyau
|
往事不堪回首
yurijm
|
咁一於以其人之道 還治其人之身
對方話你時,又用同一招
20150618bb
|

再講只會破裂,又何必
壞蛋獎門人
|
數出黎,期望對方會改,我會數,反之,講黎有咩用,你數得佢其實大家關係都唔係好嫁啦,唔需要再諗應唔應該數
PCCW2319
|

翻炒既作用係乜先? 係追討賠償/責任?

如果係對事件無補去事, 死chur會令人更加唔喜歡同你傾......關係越來越遠。
YY1101
|

係自己d 就吾講
人地就數爆
mariefish
|
下次你犯錯,過左一秒都算係過去,你識做啦
laiyee6121
|
mariefish 發表於 18-8-6 14:09
下次你犯錯,過左一秒都算係過去,你識做啦

小雄維尼
|
yurijm 發表於 18-8-6 13:40
對方話你時,又用同一招

我無個d人甘厚顏
幕前玩家
|
事情應該過去就過去,你不讓它過去,仲積壓在心時不時攞出來講,就係同自己過不去。
小雄維尼
|
yurijm 發表於 18-8-6 13:40
對方話你時,又用同一招

多謝賜教
小雄維尼
|
PCCW2319 發表於 18-8-6 13:55
翻炒既作用係乜先? 係追討賠償/責任?

如果係對事件無補去事, 死chur會令人更加唔喜歡同你傾......關係越 ...

我無死chur, 事不停發生, 到左一個點我先一野插對方, 點知對方甘無恥
maymay220hk
|
如果已經是過去式
而我又原諒左 冇再發生 我吾會再提