8週未睇過任何產檢

meng922
|
有無媽媽同我一樣?
第一次檢查就係瑪嘉烈check唐氏
但呢中間過程都幾難過
未知有無胎心,都幾唔實在
因為本身要湊住大仔
得閒都寧願瞓下覺

同埋上胎5w時有出血,最後空心胎
所以今次覺得有無都係整定
今次一d都唔急(emoji)咁諗會唔會太消極

BabyCiu
|
建議去私家醫生度Check埋胎囊同心跳⋯唔需要咁擔心
淳熙媽咪
|

我係阿,湊住2歲大b,陀住6w,
無肚痛無流血,
下個月照唐氏啦,
隨遇而安啦,之前小x兩次,
今次平常心~有就有,無就無,
就算好似上次咁比我6w照到胎心,
咪又係會停心跳,
得閒係屋企休息好過
meng922
|
淳熙媽咪 發表於 18-8-6 17:45
我係阿,湊住2歲大b,陀住6w,
無肚痛無流血,
下個月照唐氏啦,

我都係下個月照唐氏,好期待!
我都係有諗過即時而家8w聽到胎心,
都唔擔保之後會無事,
仲要出去睇每次都唔平,
加上帶住大仔勁麻煩
咁我疊埋心水下個月照唐氏
JD930
|
meng922 發表於 18-8-6 18:14
我都係下個月照唐氏,好期待!
我都係有諗過即時而家8w聽到胎心,
都唔擔保之後會無事,

加油
pineapple_bun
|
唔好擔心, 我9wks 先第一次checkup.
我要做媽媽
|
咁你幾時產檢?快未?如果仲未我都建議你可以去一次私家
企鵝仔小P
|
meng922 發表於 18-8-6 16:43
有無媽媽同我一樣?
但呢中間過程都幾難過

我自己8weeks鬆d就係出面搵左醫生照超聲波喇 想睇下個bb同confirm 返唔係宮外孕
睇完就放心好多

如果等唐氏先照第一次
太耐喇
Btw, 我都係瑪嘉烈呀

haha748494
|
心情放輕鬆D,一切順其自然。
Yaty
|
企鵝仔小P 發表於 18-8-6 21:34
我自己8weeks鬆d就係出面搵左醫生照超聲波喇 想睇下個bb同confirm 返唔係宮外孕
睇完就放心好多

你好呀!我都想去瑪嘉烈呀!寫咗轉介信但未登記、想問下你私家醫生睇邊個呀?醫生費幾錢?我之前搵開嗰個加咗價、養兩個小朋友、想慳得就慳
企鵝仔小P
|
Yaty 發表於 18-8-7 17:12
你好呀!我都想去瑪嘉烈呀!寫咗轉介信但未登記、想問下你私家醫生睇邊個呀?醫生費幾錢?我之前搵開嗰個 ...

我係尖咀美麗華翹康睇 張耀昌 $700
照結構就cwb既王偉明 $1800
candy2611
|
meng922 發表於 18-8-6 16:43
有無媽媽同我一樣?
但呢中間過程都幾難過

我又係湊住囡囡22w
7w照到心跳
10w流血 之後小x左 發現佢7w後冇生長過 心跳冇埋 而家坐緊月 睇中醫調理下
所以真係照到心跳都唔代表會生到 最緊要心態放鬆啲 休息多啲 同埋唔好太粗勞 希望你孕期順利 肚裹bb健健康康
Yaty
|
企鵝仔小P 發表於 18-8-7 17:20
我係尖咀美麗華翹康睇 張耀昌 $700
照結構就cwb既王偉明 $1800

啱打電話問咗、新症要去到11月尾
企鵝仔小P
|
Yaty 發表於 18-8-7 17:34
啱打電話問咗、新症要去到11月尾

下 咁誇張!
再唔係平少少既 可以去cwb st. Paul度睇呀
之前見bk有jm介紹過
大約$500幾一次
但我唔肯定係咪每次都係同一個醫生睇喇
Yaty
|
企鵝仔小P 發表於 18-8-7 18:00
下 咁誇張!
再唔係平少少既 可以去cwb st. Paul度睇呀
之前見bk有jm介紹過

上網查咗張醫生好多人讚好、我都好想約到佢呀,個姑娘話要我出去睇咗一次先、之後打電話睇下book唔book到張醫生!希望可以可以book到啦
meng922
|
candy2611 發表於 18-8-7 17:30
我又係湊住囡囡22w
7w照到心跳
10w流血 之後小x左 發現佢7w後冇生長過 心跳冇埋 而家坐緊月 睇中醫調理 ...

多謝你,
祝福你養好身體再黎過
wsyggk
|
我都係9 week+4先第一次產檢。放鬆d休息多d好緊要。