請問有冇媽媽坐月飲滴雞精??

Kammyan
|
我見佢個坐月組合一日飲4包 我屋企人會另外煲其他補品比我 會不會太補??我餵人奶可以飲嗎??

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
koalalee88
|
Kammyan 發表於 18-8-6 21:39
我見佢個坐月組合一日飲4包 我屋企人會另外煲其他補品比我 會不會太補??我餵人奶可以飲嗎??

...

如果有相熟中醫最好問下 唔係個個體質岩飲 我自己濕熱體質就吾會飲了 雞 始終都燥 中醫仲叫我無須溫補 ,平補滋陰就岩我了

kmbb519
|
我打算坐月飲呀,但4包好似太多,我諗住一日飲早晚兩包,同埋只飲原味,因為唔想研究邊種藥材食得,我又無睇開中醫.... (應該話從來未睇過)我無諗住特別補,飲下滴雞精算

贏在起跑線
|
我買左魚精湯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
haha748494
|
似乎多D喇,坐月要注意下。
s200102005
|
Kammyan 發表於 18-8-6 21:39

...

我覺得太多,我第2胎時 早晚1次,另加湯水,仲有炒米茶,餵人奶最好飲原味。
kmbb519
|
贏在起跑線 發表於 18-8-7 02:01
我買左魚精湯

我都喺間樓上舖見到,六百幾蚊 15包,你買幾錢? 我未買呀,我諗住就生先買,我見佢有得送貨,生完飲聽講可助上奶
贏在起跑線
|
kmbb519 發表於 18-8-7 22:28
我都喺間樓上舖見到,六百幾蚊 15包,你買幾錢? 我未買呀,我諗住就生先買,我見佢有得送貨,生 ...

我bb展買
圍起$41一包,我一次過買左12盒
kipple
|
坐月期間每日可以飲2-4包
如果有其他湯水補品,每日早晚各一包就可以啦
我飲開老協珍熬雞精 唔燥熱
常溫版好方便 仲唔洗阻住雪櫃位
團購價都係$36/包左右