情緒病打氣區

MeBeHe
|
身邊愈來愈多人有情緒病
自己都曾經係其中一個
以為自己無晒事
無諗到噚日件事令到自己情緒失控左
頭痛 喊 嘔 好辛苦 透唔到氣咁
然後就收到身邊兩個曾經有情緒病嘅朋友消息 都同樣因為依件事誘發左病出黎
有時真係唔係自己控制得到
Fb 討論區 動新聞 開所有apps都俾依件事洗晒版
自己特別明白佢嘅辛苦痛苦同感受 要行到依一歩絕對唔係佢可以控制得到
所以噚日過左好辛苦嘅一日 慶幸有朋友相伴
希望有情緒病嘅大家知道有好多同路人喺身邊
大家互相支持(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
cibewong
|
MeBeHe 發表於 18-8-6 21:44
身邊愈來愈多人有情緒病
自己都曾經係其中一個
以為自己無晒事

我老公有情緒病,最辛苦嘅係我,佢一病發我就最慘,一個人受哂,現在老公情況已穩定,我要下下忍住佢唔好激到佢。
tsung
|
加油
MeBeHe
|
cibewong 發表於 18-8-6 21:58
我老公有情緒病,最辛苦嘅係我,佢一病發我就最慘,一個人受哂,現在老公情況已穩定,我要下下忍住佢唔好 ...

辛苦你了 為你打氣(emoji)(emoji)
tsung
|
我老公有情緒病,最辛苦嘅係我,佢一病發我就最慘,一個人受哂,現在老公情況已穩定,我要下下忍住佢唔好 ...

洛婷
|

mariefish
|

Poyau
|
加油
backto16
|
其實每個人都有或多或少的情緒病
babyhowie
|
如果情況已經去到咩都唔想講,亦發現根本冇傾訴對象,
辛苦到想死,只欠勇氣同放唔低仔女,咁點算?
wonderful506
|
backto16 發表於 18-8-7 01:17
其實每個人都有或多或少的情緒病

這句正確!
艾菲BB
|
明白,如果上bk開post可以令你有位發洩,你而家盡情講啦,呢到有好多會員睇緊
ix54037
|
情緒每個人都有, 要識得搵人分享同發洩出嚟.

多D做運動, 發洩晒唔開既事, 瞓都瞓得好D
luckybaby2011
|

辛苦你、諗返起我都覺家人有情緒病、但我都俾佢迫到癲、你都要保重
kristy15
|

Celine524
|

同路人。我老公也是。要捕捉佢情緒隱定的一刻。
littlecar
|
加油呀,仲有好多人關心你地
JJBG
|
加油
大富翁
|
我身邊冇朋友有情緒病,但明白樓主及其他jm,加油
jojo1234
|
請問情緒病係咪有個誘因,如果解決左就會好返?

用個簡單例子:

例如份工好辛苦大壓力,但為錢吾做吾得,所以好大壓力引致情緒病。如果突然中左六合采,有幾千萬,可以吾使做,甘個病係咪自然好?