我去韓國占卜,求解答

bybewong
|
我7月中去韓國旅行時候好奇就去咗占卜,間店鋪明明寫住 Chinese Welcome,個老闆娘同我揮手,咁我就入去囖。點知佢講韓文,完全唔識中文,但已經入去費事走,聽唔明都俾咗錢。我求事業,唸做生意,佢就話怕被呃,指聽得明呢句。求幫我解答下,thx

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Poyau
|
up
zilong
|
bybewong 發表於 18-8-6 22:09
我7月中去韓國旅行時候好奇就去咗占卜,間店鋪明明寫住 Chinese Welcome,個老闆娘同我揮手,咁我就入去囖 ...

你是否在5月份離開之前的工作,而最近(8月份)想和女朋友一起做生意?
bybewong
|
zilong 發表於 18-8-26 13:33
你是否在5月份離開之前的工作,而最近(8月份)想和女朋友一起做生意?

我是女的,是吖,本身和屋企人做緊嘢。最近想和老公合作做生意。唔該你啊
小詠
|
bybewong 發表於 18-8-27 22:42
我是女的,是吖,本身和屋企人做緊嘢。最近想和老公合作做生意。唔該你啊
...

如果做生意嘅話起步會好困難㗎喎.同埋而家所擁有嘅嘢可能會失去㗎可能已經到無咗份好嘅工啦,收入少咗啦樣樣都冇以前咁好㗎萬事起頭難
zilong
|
bybewong 發表於 18-8-27 22:42
...

恭喜你!可以做老闆,如果是做貨物買賣、這生意是會成功的。努力呀!
mini1204
|

u ve got
6 of swords reversed
empress upright
death upright

read here:
https://www.biddytarot.com/tarot-card-meanings/

以咭來說,positive 不過 rebirth 過程極痛苦
bybewong
|
小詠 發表於 18-8-27 22:48

如果做生意嘅話起步會好困難㗎喎.同埋而家所擁有嘅嘢可能會失 ...

唔該曬你吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
bybewong
|
zilong 發表於 18-8-28 09:10
恭喜你!可以做老闆,如果是做貨物買賣、這生意是會成功的。努力呀!

這個3張是這個意思對嗎??唔該曬你
bybewong
|
mini1204 發表於 18-8-28 09:37
u ve got
6 of swords reversed
empress upright

姐係點啊?姐會好辛苦對嗎
mini1204
|
bybewong 發表於 18-8-28 09:53
姐係點啊?姐會好辛苦對嗎

小詠
|
bybewong 發表於 18-8-28 09:51
唔該曬你吖(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

其實牌面已好清楚, 第一張, 你係一個好老實既人, 也是受騙和給人出賣, 本身咁既性格不是做生意先要有的條件, 第二, 你不懂變通, 一失敗了只會放棄和繼續消沉下去, 不是進取既人, 生意難做下去

第三, 生意失敗後, 又要再重新出發去找出路

所以都是說做生意不太適合樓主, 不是呢盤生意無得做, 係你性格和實力未必做到

mini1204
|
3 card tarot reading, always 'past, present & future'
or ' Situation, Problem, Action' 而家都好popular.
jacky1666_hk
|
好勁
bybewong
|
mini1204 發表於 18-8-28 09:56

唔該你啊
bybewong
|
小詠 發表於 18-8-28 11:33
其實牌面已好清楚, 第一張, 你係一個好老實既人, 也是受騙和給人出賣, 本身咁既性格不是做生意先要有的條 ...

唔該
20150618bb
|
zilong 發表於 18-8-28 09:10