嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

4歲8個月,四天前發焼,已看醫生,以為口臭,剛剛發現從鼻孔出來的臭味,請教一下,有冇人試過

子爵府

Akachan1230 發表於 18-8-6 23:11
4歲8個月,四天前發焼,已看醫生,以為口臭,剛剛發現從鼻孔出來的臭味,請教一下,有冇人試過
...

唔駛諗一定是鼻裏發炎有菌,快看醫生食抗生素好快好。
回覆 Akachan1230 的帖子

Hi Akachan1230 ,小朋友有冇再睇醫生? 媽媽可以留意會唔係鼻塞或流鼻涕等影響,同小朋友講唔好用力同時”伸”兩邊鼻翼,先”伸”左/右邊然後右/左,可以防止鼻涕入左鼻咽位置。仲要留意小朋友有冇挖鼻令鼻腔感染。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

MMVV 發表於 18-8-8 08:05
唔駛諗一定是鼻裏發炎有菌,快看醫生食抗生素好快好。

謝謝,醫生話唔需要抗生素住,今天已經冇咁臭了

大宅

Chloe@NUTRICIA 發表於 18-8-8 17:38

Hi Akachan1230 ,小朋友有冇再睇醫生? 媽媽可以留意會唔係鼻塞或流鼻涕等影 ...

謝謝,今天好多了,會跟你方式教小朋友,多謝回覆

唔便客氣。
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至