點解長期有借錢post

mandy952
|
其實借錢比人預左冇得還,點解仲要借錢比人呢?借完比人人地唔肯還,又要係度呻。
sushiroll
|
有冇link? 我又冇留意到呢d post
Poyau
|
sushiroll 發表於 18-8-6 23:35
有冇link? 我又冇留意到呢d post

傳送門

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21766134
sushiroll
|

嘩.... 好彩我窮haha 冇錢比人 不過我比得出一定係好好朋友或好close 親人, 幫得人,我不會期望人地還
luckybaby2011
|
mandy952 發表於 18-8-6 23:32
其實借錢比人預左冇得還,點解仲要借錢比人呢?借完比人人地唔肯還,又要係度呻。
...

明明係唔還錢既有問題、呻下都唔得....
預你唔還同你真係老馮唔還兩回事吧、係就唔叫借叫攞啦
WN1046
|
呻下都有問題? 借完錢俾人,人地唔還,連呻都唔得 咩世界...
言多必失
|
呻下都唔比咩。
長期涼尾子
|
WN1046 發表於 18-8-7 00:04
呻下都有問題? 借完錢俾人,人地唔還,連呻都唔得 咩世界...

nintendo
|
WN1046 發表於 18-8-7 00:04

我都覺得奇,而家價值觀真係好怪。
咁都可以再 post 話人。
mln
|
也是件好事, 警惕別人不要亂借錢給人。
金仔媽媽
|
現在調轉唔借咪你唔岩tim 呀
eeaa
|
點解要係人傷口灑鹽
DonnieBB
|
luckybaby2011 發表於 18-8-6 23:59
明明係唔還錢既有問題、呻下都唔得....
預你唔還同你真係老馮唔還兩回事吧、係就唔叫借叫攞啦
...

出post呻下都好, 仲可以警惕下其他人咩叫借錢如乞米, 原來真係有咁多呢d case
bdrescue
|
因為歷史是會不斷重複發生,而且世上老千騙子何其多,更可花上1x-2x年設局

正如樓主你明知你99差, 你都要嫁你c6, 應該預左要受99氣, 點解又要係度呻你99差?
backto16
|
mandy952 發表於 18-8-6 23:32
...

受過教訓,才學懂不再借錢比人!第一次借錢比朋友,相信仍是信任朋友的
JD930
|
mln 發表於 18-8-7 00:16

有啲人唔識推
bobo88hk
|
backto16 發表於 18-8-7 01:15
受過教訓,才學懂不再借錢比人!第一次借錢比朋友,相信仍是信任朋友的
...

X2
tsung
|
mln 發表於 18-8-7 00:16

eeaa
|
bdrescue 發表於 18-8-7 01:07
因為歷史是會不斷重複發生,而且世上老千騙子何其多,更可花上1x-2x年設局

正如樓主你明知你99差, 你都要 ...

回得好
sushiroll
|
bdrescue 發表於 18-8-7 01:07

正如樓主你明知你99差, 你都要 ...
99 ge 事,你都知 不過好岩,世上老千騙子何其多