自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

SHEEPYEUNG 發表於 18-9-11 11:53
最後佢揀咗Oxford
6年級買咗oxford,覺得好重,一點護都無,所以想換。

男爵府

Onlok 發表於 18-9-11 09:11
呢個牌子我有興趣呀!可以分散重力嗎?我個細嘅用moonrock.揹上膊真係唔覺好重好辛苦。
中學個書包重到好似 ...
我都係想知可以分散重力嗎?

侯爵府

陪月勳章

miriam 發表於 18-8-9 09:16
曾經有諗過我囡小學時用既 Seven 好新淨升中時繼續用, 有次接我囡補習, 有班中學生極口臭地將個書包牌子用 ...

升中一我仍然買Seven, 我有問仔有冇俾人笑, 點知佢話坐隔壁個女仔也是用Seven書包 口臭學生週圍有,只要小朋友自己喜歡個seven書包就ok

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

pizzapark 發表於 18-9-13 12:44
升中一我仍然買Seven, 我有問仔有冇俾人笑, 點知佢話坐隔壁個女仔也是用Seven書包 口臭學 ...

我女p1~p5用Spi非常襟用,(我能我女用得吾粗)p6用seven ,升中佢有要求換書包,但個Seven書包仲好新,吾太bb呀,咁又冇比人笑喎,S2仲用緊.....不過我估佢好快要求换了

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

今年多咗人用doughnut,呢個係本地牌子,用料比 outdoor 靚,間隔也不錯。

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 18-8-8 11:13
osprey 勁正,可以去 re:echo 睇睇,六七百左右,可以返學,可以去街,可以行山,可以旅行用
...

我仔都用

男爵府

oceandeepsea 發表於 18-8-8 11:13
osprey 勁正,可以去 re:echo 睇睇,六七百左右,可以返學,可以去街,可以行山,可以旅行用
...

本身書包重嗎?可以分散重力嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cherubic 發表於 18-8-8 23:57
其實Nike 幾好,又不貴

認同 成千幾蚊買個書包,我真冇能力

水晶宮

Log on
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

~緣~ 發表於 18-8-9 00:45
甘平上次我睇嗰個成990蚊

男爵府

esmehouse 發表於 18-8-8 12:22
Gregory
Logon 有

邊到多Gregory 睇

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Overlander
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

SHEEPYEUNG 發表於 18-8-7 11:04
如題,謝謝!

朗豪坊好多商舖有吖

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我女自己㨂 佢上淘寶㨂

間唔中換款都唔心痛

公爵府

miriam 發表於 18-8-8 11:01
你睇完呢兩個帖再同仔女傾下想買咩書包先

如果係我我寧願用而家傢俬個環保袋我都唔好用佢

大宅

我仔依家中一,都要自己揀書包,買左Columbia $1300左右,30L,我見功能多料靚,襟用所以就買左,應該有排用

首頁

尾頁

跳至