懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

回覆樓主

本身己做Oscar低風險,但都會買個保障,同想快啲知性別所以有做
價錢考慮做左nifity,有多啲錢可以做T21

別墅

2meandhoho 發表於 18-8-8 21:08
本身己做Oscar低風險,但都會買個保障,同想快啲知性別所以有做
價錢考慮做左nifity,有多啲錢可以做T21

個人覺得貴d 唔一定代表勁d
N最新公佈既三種trisomy準確率有99.997%

水晶宮

tiredfatmama 發表於 18-8-8 21:18

個人覺得t21貴d 唔一定代表勁d

99.997%,請問資料何來?
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

別墅

wsyggk 發表於 18-8-8 21:26
99.997%,請問資料何來?

版上置頂果個post, 最後果頁官方其中一個回覆;另外產品leaflet都有這數字
這是官方公佈既數字,最後信不信也是用家們決定 如果還有問題可以跟您pm討論一下,不想這主題扯得太遠或者又引起罵戰

水晶宮

tiredfatmama 發表於 18-8-8 21:38

版上置頂果個post, 最後果頁官方其中一個回覆;另外產 ...

我只係好奇,因為我手上也有外國Nipf的leaflet,根據置頂post所述我所在國家也是用nifty,不過leaflet上也只是寫了T21是約99%,T13和T18是輕微高於90%。唔明白點解數據一下子跳到99.97%。睇完置頂文後發現呢個數字只係計咗false negative,無將false positive計入去,有d取巧。不過false negative一單也嫌多。

Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

別墅

wsyggk 發表於 18-8-8 22:12
我只係好奇,因為我手上也有外國Nipf的leaflet,根據置頂post所述我所在國家也是用nifty,不過leaflet上也 ...

之前search過你既post,大部份都好客觀有source
呢個可能要睇leaflet既版本,我睇到有d 診所入面既nifty小冊子都係寫99%,但有d 診所個leaflet好似版本較為新寫住99.99
anyway 檢測既準確度得檢測機構自己知, 純粹睇下佢地夠唔夠膽講出黎,香港政府暫時未有為兩種牌子做正式比對。不過相信以香港既傳媒環境, 兩種品牌如果出事既話都好快會比人拆招牌,公佈既數字可能有偏差,不過應該唔會太離譜

別墅

wsyggk 發表於 18-8-8 22:12
我只係好奇,因為我手上也有外國Nipf的leaflet,根據置頂post所述我所在國家也是用nifty,不過leaflet上也 ...

同埋想問一下jm , 你說的外國leaflet是指nipt還是nifty
因為我你文字中所說是nifty, 圖中看到的是nipt

水晶宮

tiredfatmama 發表於 18-8-8 22:29
同埋想問一下jm , 你說的外國leaflet是指nipt還是nifty
因為我你文字中所說是nifty, 圖中看到的是nipt
...

Nipt應該係無創測試嘅簡稱,間lab無公佈自己用邊個品牌,不過我睇置頂post見到佢話Nifty作為Nipt其中一個品牌之,又見到佢有寫我所在國家咋。

別墅

wsyggk 發表於 18-8-8 23:05
Nipt應該係無創測試嘅簡稱,間lab無公佈自己用邊個品牌,不過我睇置頂post見到佢話Nifty作為Nipt其中一個 ...

嗯,nipt是技術,nifty是nipt技術下的一個品牌
不過置頂個post的99.997%應該是指nifty不是nipt啊
暫時還未清楚那張leaflet是不是指nifty, 不過如果那段文字只是描述nipt技術的話,佢未必會直接引用nifty的準確率數據

水晶宮

tiredfatmama 發表於 18-8-8 23:28

嗯,nipt是技術,nifty是nipt技術下的一個品牌

既然nifty自稱嘅覆蓋國家包括咗我呢度,咁我咪大膽假設佢係用nifty囉,咁正常賣得廣告都會揀高嗰個%嚟寫,無理由自己用緊個品牌係99.99%唔寫但寫general個%㗎嘛,係咪先

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Mscarmenmen 發表於 18-8-7 18:41
我都係諗緊做Nifty定Nifty Pro, 約左羅宇帆醫生. Nifty $4000, Pro $5000

請問Dr Law係米得nifty 做?沒有T21

複式洋房

Katymao 發表於 18-8-9 19:22
請問Dr Law係米得nifty 做?沒有T21

吾係呀。T21都有。$6000

別墅

wsyggk 發表於 18-8-8 23:40
既然nifty自稱嘅覆蓋國家包括咗我呢度,咁我咪大膽假設佢係用nifty囉,咁正常賣得廣告都會揀高嗰個%嚟寫, ...

有point

大宅

回覆樓主

我果時除咗政府度頸皮都有出去做T21,買個安心好

民房

PhoenixKa 發表於 18-8-7 12:42
無知新手媽一問
大家認為做吾做nifty好
有上網搵好多資料

暫時諗唔到有原因唔做...即使係升級版價錢都唔係貴

別墅

回覆樓主

我Nifty/T21 二樣都做哂,但我都唔認為自己係怪獸,因為我只是求安心

禁止訪問

洋房

回覆 PhoenixKa 的帖子

我係醫院做唔到唐氏初期,所以先自費出去做NIFTY。如果醫院幫你驗左唐氏初期,就唔使咁緊張。

首頁
12345...7

尾頁

跳至