懷孕前後

跳至

首頁
23456...7

尾頁

洋房

回覆 littleooopeach 的帖子

想問一下除左龔羽一仲有其他醫生做nifty較平的嗎, 最好有包照結構

別墅

laughinggor 發表於 18-8-12 10:28

想問一下除左龔羽一仲有其他醫生做nifty較平的嗎, 最好有包照結構 ...

以我所知。龔醫生nifty已經係最平。 而我結構係另外book其他醫生照。

男爵府

PhoenixKa 發表於 18-8-7 12:42
無知新手媽一問
大家認為做吾做nifty好
有上網搵好多資料

緊係做啦
大事嚟㗎喎

洋房

sorry ar我講得唔係太清楚, 其實我係想揾一間龔羽一以外既但係都平既, 貴過龔羽一少少都無問題因為龔羽一比較多人

別墅

laughinggor 發表於 18-8-12 16:54

sorry ar我講得唔係太清楚, 其實我係想揾一間龔羽一以外既但係都平既, 貴過龔 ...

有無prefer邊區?

洋房

回覆 tiredfatmama 的帖子

最好係油尖旺,四千蚊以下的

別墅

laughinggor 發表於 18-8-14 12:38

最好係油尖旺,四千蚊以下的

如果係pro 版應該無

洋房

但我見到有D人話nifty pro 都有2800蚊的? 想問係邊一間, 有無診所/醫生資料?

洋房

回覆 laughinggor 的帖子

2800好似係nifty普通版既價錢

複式洋房

ipcs 發表於 18-8-7 14:33
做啦!只做政府嘅Oscar唔準㗎,2800蚊買個安心!

請問有2800咁平?係邊到做?

伯爵府

gbobo 發表於 18-8-30 22:45
請問有2800咁平?係邊到做?

大家都講緊佢係最平,龔羽一

大宅

菩提子 發表於 18-8-7 14:59
咁重要的測試一定要做。無論點慳,孕期 兩個大測試 (這是其中一個)及 照結構都一定要做呀。做個負責任的 ...

我都係新手咩都唔知, 想問t21 果d只係抽血就得唔洗照其他野??? 我仲想問照結構過程係點, week幾做通常, 係咪政府無得做得私家有得做

複式洋房

回覆 gbobo 的帖子

孫錫鴻醫生 尖沙咀區 我上星期book既, $2800 我問左姑娘3次係咪Nifty Pro,咁平! 佢話係,因為做緊推廣所以咁平,大家有興趣可以打去reconfirm 多次。
我9月3去做,做完再同大家匯報一下

大宅

MommyPanel勳章

laughinggor 發表於 18-8-30 15:05

但我見到有D人話nifty pro 都有2800蚊的? 想問係邊一間, 有無診所/醫生資料? ...

我係楊式穎醫生到做 係Nifty Pro 黎嫁 $2800 包晒所有 唔收診金 開埋4D 係尖沙咀
我都係之前係呢個版搵醫生時 啲jm介紹

大宅

第1胎冇做,今次第2胎會做,
第1胎後期先知有Nifty,
第2胎我要為自己同BB求個安心。

複式洋房

回覆 ahahaha 的帖子

咁抵! 可以做埋4D, 楊醫生好唔好啊? 同埋老公有無得入埋去睇嫁?

大宅

catn1984 發表於 18-8-30 22:54
我都係新手咩都唔知, 想問t21 果d只係抽血就得唔洗照其他野??? 我仲想問照結構過程係點, week幾做通 ...

我無做t21,唔系錢問題,我做nity pro都要5500元。nity系抽血。t21未做過,唔知。照結構系用超聲波照,好似18至23週咁上下做,你打去問下有提供 服務的診所就知。就算政府有做,我也不放心,政府提供的系好基本,照左,又無同你詳細交代,全程無乜講解。私家,全程詳細講你知照緊邊part情況如何,等等。睇你放唔放心啦…唔放心,求穩穩,多數人都會自己找私家驗。

大宅

yingmiying 發表於 18-8-7 21:25
就係 睇大家話nifty/t21 只係診所負責抽血 然後send去同一間化驗所化驗
所以邊個醫生做都係一樣
但出 ...

我自己就感到唔系“邊個醫生都一樣”了。知,有d診所做這個,只是叫姑娘簡單說照一照個胎,姑娘抽血就走得。有d就是醫生全程跟足,會先詳細 照超聲波照頸皮,再做初期簡單結構照,無問題,就抽血去驗。這一定穩妥好多。當然,也一定貴好多。但抽血前,已有專業的醫生診斷ok,才抽血,總會安心多d..

複式洋房

回覆 pinky0501 的帖子

但今日打過去話係$6800 唔包診金

大宅

MommyPanel勳章

pinky0501 發表於 18-8-31 08:40
回覆 ahahaha 的帖子

咁抵! 可以做埋4D, 楊醫生好唔好啊? 同埋老公有無得入埋去睇嫁? ...

好呀 佢照得好詳細 照果陣cap左好多張圖 最後有4張相比番我 同埋CD 我老公同女女都有一齊入埋去睇

首頁
23456...7

尾頁

跳至