懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

five555 發表於 18-8-14 20:53
回覆 1717fung 的帖子

31周,晚晚半夜去完洗手間後便失眠到天光。

無剪呀!太多!不過如果唔舒服的話,就著嗰件,剪嗰件!

大宅

3bees3bees 發表於 18-8-15 16:36
30 weeks la, 今日照左醫生話中碼偏細dd. 但叫我唔好谷佢怕難生

Btw, 想問下有冇whatsapp group 可以join? ...

我無加whatapps group ar! 好怕凌晨都會係咁有信息,haha.....我其實覺得,小朋友在肚內正常size 就ok, 出世時媽媽無咁辛苦,出世後佢地會好快大,加上均衡飲食就ok! 大仔出世3kg!而家就2歲,加下99幫我湊到呀仔唔肥,但係好重手! 太大生出來內外會爆ka!

大宅

而家28 wk, 剛剛睇 e生話子宮頸短,得2.4 cm, 好擔心

大宅

回覆樓主

我而家30weeks第一胎,個肚好大,成日俾人問係咪準備生或都係咪孖胎

大宅

sugizo828 發表於 18-8-16 13:22
而家28 wk, 剛剛睇 e生話子宮頸短,得2.4 cm, 好擔心

請問宮頸短會有什麼問題?

大宅

Katrina192 發表於 18-8-16 14:27
我而家30weeks第一胎,個肚好大,成日俾人問係咪準備生或都係咪孖胎
...

係未陀仔呀?

大宅

suki-c 發表於 18-8-16 18:43
係未陀仔呀?

係呀

大宅

sugizo828 發表於 18-8-16 13:22

我今日28w6d, 又係宮頸短,宜家係醫院,我得1.25cm ja

別墅

Twlm 發表於 18-8-18 21:42
我今日28w6d, 又係宮頸短,宜家係醫院,我得1.25cm ja

醫院有冇幫你上托?另外仲有咩可做?我都有同一問題不過冇入院住因為仲有個大既

大宅

Gelato_choco 發表於 18-8-18 21:51
醫院有冇幫你上托?另外仲有咩可做?我都有同一問題不過冇入院住因為仲有個大既
...

我流啡呀所以入院檢查,先知宮頸短
我都有個大仔呀,唯有即刻叫屋企人過塊照顧住佢先

醫生話唔建議上托了,因為可能上完托bb又趕住出黎,淨係同我打左強肺針,要塞藥,宜家唯有係醫院卧床咋

別墅

Twlm 發表於 18-8-18 21:55
我流啡呀所以入院檢查,先知宮頸短
我都有個大仔呀,唯有即刻叫屋企人過塊照顧住佢先

同我一樣,唔建議上托。你多唔多宮縮?其實留院休息到嗎?我怕多人係房其實都噪

大宅

Gelato_choco 發表於 18-8-18 22:28
同我一樣,唔建議上托。你多唔多宮縮?其實留院休息到嗎?我怕多人係房其實都噪
...

冇宮縮呀暫時,醫俾左藥我塞,話係黃體酮,應該都係抗宮縮卦?

其實都休息到既,好過係屋企湊住大仔咁操勞

別墅

Twlm 發表於 18-8-18 22:43
冇宮縮呀暫時,醫俾左藥我塞,話係黃體酮,應該都係抗宮縮卦?

其實都休息到既,好過係屋企湊住大仔咁操 ...

咁你好D,我都宮縮得多,希望唔好太快出嚟啦

大宅

預產期10月頭
而家33w
但都吾多似一個大肚婆。。。

複式洋房

Amyamy0000 發表於 18-8-7 16:09
尋日28週,去完一轉bb展,成個人散。。。。

想問問大家,你地bb係活躍定唔係好點郁架。。

我個B成日都郁,上次去做產檢睇到佢臍帶要頸一周

首頁

尾頁

跳至