門口香薰機

WongWongSS
|
隔離屋長期食煙, 所以喺大門口擺空氣清新機(廁所用嗰種)壓縮噴霧, 但擔心太多化學嘢, 而家買咗另一隻可以自己落精油做噴霧

其實咁粗用, 係唔係Now food essential oil已經OK了? 駛唔駛溝水?
cbeyond
|
最緊要唔介意, iherb精油唔純, 就算d人話較靚個都隻, 外國有test報告話含人工成份。
對人有無害就唔知了, 但應該好過食煙的。
WongWongSS
|
cbeyond 發表於 18-8-7 13:25
最緊要唔介意, iherb精油唔純, 就算d人話較靚個都隻, 外國有test報告話含人工成份。
對人有無害就唔知了, ...

Thanks, 我都係咁諗, 質素普通的精油粗用總比吸二手煙好. 有時啲煙味入到廳, 真係好臭
zoiensy
|
我處境同你一樣, 我係淘左D門喇防漏風既膠條, 再開空氣清新機,差好遠!我有點香分好似香果D條條係門口燒, 攻返佢轉頭!!但我用貴野, 佢有賺!
WongWongSS
|
zoiensy 發表於 18-8-7 17:06
我處境同你一樣, 我係淘左D門喇防漏風既膠條, 再開空氣清新機,差好遠!我有點香分好似香果D條條係門口燒, 攻 ...

門口無電制, 如果唔係我都想好似妳咁長期放部空氣清新機

zoiensy
|
WongWongSS 發表於 18-8-7 17:09
門口無電制, 如果唔係我都想好似妳咁長期放部空氣清新機
我都係開係聽咋, 只係會放近門口少少
油麥麥
|
放屋內
不要放屋外,以免影響其他鄰居
WongWongSS
|