原來國內都幾多野岩一家大細去玩

Catpigb45
|
呢排人仔個價都叫OK,打算全家趁暑假最後衝刺返大陸玩返幾日。我心入面plan緊如果一至兩日黎計大人就緊係東門食下野同修甲,但如果要一家大細都岩玩好似去下d主題樂園好d?好似長隆水上樂園同動物園果堆?定係報個佛山美食之旅好?因為我見跟團去佛山好似都幾抵,包一餐三文魚自助餐同酒店住起都係每人幾百蚊左右。各位JM會點揀?
20150618bb
|
Catpigb45 發表於 18-8-7 13:40
呢排人仔個價都叫OK,打算全家趁暑假最後衝刺返大陸玩返幾日。我心入面plan緊如果一至兩日黎計大人就緊係東 ...
呢的廣告..............多到不得了
mercurycc    發表於 18-8-7 16:42
tansyneko    發表於 18-8-7 15:24
peonica    發表於 18-8-7 15:22
esmehouse    發表於 18-8-7 15:08
Catpigb45    發表於 18-8-7 13:43
KatrinaYY
|
你比我簡就梗係唔跟團啦…….我跟團試過一肚火,下下都有人遲到要等,之後所謂既美食團就係放底你係公園叫你自己行之後接你去酒樓食飯,食飯又要同人搶咁,就算係食自助餐都係mama地。之後仲要計返導遊費同司機費個d,真係一次就夠。
Catpigb45
|
20150618bb 發表於 18-8-7 13:41
呢的廣告..............多到不得了

始終都係開學前最後機會,JM不妨建議下,其實我都想梗好無中秋先起行,中美貿易戰人仔仲有得跌,到時去可能仲平
lilywl
|
呢排人仔個價都叫OK,打算全家趁暑假最後衝刺返大陸玩返幾日。我心入面plan緊如果一至兩日黎計大人就緊係東 ...

其實我對長隆無咩興趣,我女都好大個啦,到現在為止都無衝動過
20150618bb
|
Catpigb45 發表於 18-8-7 13:44
始終都係開學前最後機會,JM不妨建議下,其實我都想梗好無中秋先起行,中美貿易戰人仔仲有得跌,到時去可能仲 ...
幾佰元之內,相差都唔會多
72leelily
|
美食團友不太斯文
自己訂酒店好方便
kcpak
|
KatrinaYY 發表於 18-8-7 13:42
你比我簡就梗係唔跟團啦…….我跟團試過一肚火,下下都有人遲到要等,之後所謂既美食團就係放底你係公園叫你 ...
都唔係既,我剛剛呢兩次都參加純HEA團,4個人3000唔駛...唔想煩搭車租酒店,真係唔錯
木土土
|

珠海長隆值得一去
Catpigb45
|
72leelily 發表於 18-8-7 13:46
美食團友不太斯文
自己訂酒店好方便

係,好睇彩數,撞正餓狗搶__既團友真係訓左係度,不過見佢幾抵有海鮮餐食,同埋自助餐又心思思想緊好無食
木土土
|
Catpigb45 發表於 18-8-7 13:44
始終都係開學前最後機會,JM不妨建議下,其實我都想梗好無中秋先起行,中美貿易戰人仔仲有得跌,到時去可能仲 ...

中秋大節目,返內地,塞車塞到死,試過一次怕怕
sasatt
|
我中意呢d團架
3日兩夜
最緊要搵個有得玩水既美食團
你預計埋導遊費60元一天
一個人要比9百幾
一千元對大部份人來說都沒厭力
幾好架
CathyChan1126
|

依家無咩人去東門
如果想去食野
多數我上網睇片,
個名係窮L游記
你上去睇下有咩啱
Catpigb45    發表於 18-8-7 13:53
Catpigb45
|
20150618bb 發表於 18-8-7 13:46
幾佰元之內,相差都唔會多

咁都係既,係買完新書開學有覺得有D貴同大熱天時跑完三X,漢X執書覺得辛苦,想係開學之前玩一玩.........
留到中秋睇定哂通告settle左先玩都OK GE其實.....係我心急想玩者

題外話:格黎鋪講緊經學校執書簽錯卡....其實我唔推薦跟學校執,好多時都唔齊書同比出面慢到貨,仲要貴過人
SuperChanB
|
一定唔跟團 自由行最方便
yuensiu
|

上個月尾跟味力去惠州玩左2日
我仔女玩得好開心
仲要小童免團費好抵
不過我覺得車程就耐左d
Catpigb45    發表於 18-8-7 14:02
20150618bb
|
Catpigb45 發表於 18-8-7 13:52
咁都係既,係買完新書開學有覺得有D貴同大熱天時跑完三X,漢X執書覺得辛苦,想係開學之前玩一玩.........
留 ...
學校買係係平的?
Catpigb45
|
20150618bb 發表於 18-8-7 13:54
學校買係係平的?

我果間應該唔係,同埋前年唔知係咪轉左書商,態度好差,話唔齊叫我自己等學校通知,無單無據寫明話欠幾多邊本但錢就袋左先.....最後等到成10月尾先到書但月頭已經可以係街買到....所以我情願轉跑街去漢X執

同埋有時去三X買做會員佢有得儲回贈第日用返黎買補充用,可能就係咁樣比我個感覺係街會平過學校掛.........
Catpigb45
|
yuensiu 發表於 18-8-7 13:54

上個月尾跟味力去惠州玩左2日

都可以wor, JM可唔可以詳細講下有咩玩?
cocobb312
|
木土土 發表於 18-8-7 13:48
珠海長隆值得一去

同意!熊貓酒店今年先開,好新好企理,上次去櫃台仲upgrade我地去王子家庭房,侄仔自己有張專屬床訓!酒店去上水上樂園、野生動物世界、歡樂世界都係15分鐘到~
咁岩侄仔唔夠1米,所以水上樂園入場都係免費。咁細個玩既野係有限既,不過都有漂流河同歡樂噴泉玩,仲有個可以陪小朋友既水城,基本上唔係太高要求都可以玩水玩到一日

saufongng    發表於 18-8-7 14:25