如果件t shirt,有個小孔,可以揾人補到嗎?

hudsonchui
|
如果件t shirt,有個小孔,可以揾人補到嗎?好喜歡件衫吾想浪费

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sf013hk
|
織補囉,不過而家香港仲有幾多人識,或肯做織補都好難講。就算有都一定唔平。
舊年睇報紙講過係上環仲有一檔。
qutong
|
hudsonchui 發表於 18-8-7 16:04
如果件t shirt,有個小孔,可以揾人補到嗎?好喜歡件衫吾想浪费

可以,但應該幾貴下囉!11年我在廣州補過1件風褸外套,個窿大過你個件,$50。
hudsonchui
|
sf013hk 發表於 18-8-7 16:09
織補囉,不過而家香港仲有幾多人識,或肯做織補都好難講。就算有都一定唔平。
舊年睇報紙講過係上環仲有一檔 ...

普通d 車衫姨姨攪吾攪到?
Poyau
|
織補幫到手 不過唔平

http://nextplus.nextmedia.com/news/spot/20171010/553534
miriam
|

有無細細個既布章,有既好似我咁縫落去

hudsonchui
|
miriam 發表於 18-8-7 16:13
LM

咩LM?
hellohellojenny
|
hudsonchui 發表於 18-8-7 16:13
咩LM?

LM=留名
sf013hk
|
回覆 hudsonchui 的帖子

你可以問下。其實以前好多車衫做裁縫既亞姨都識得織補既,問題係佢願唔願做, 同埋有冇個套架生去做者。
miriam
|
hudsonchui 發表於 18-8-7 16:13
咩LM?
加左相

Sumyeema1
|
hudsonchui 發表於 18-8-7 16:04

今天剛剛見到了李純恩方法,供你參考。

mercurycc
|
hudsonchui 發表於 18-8-7 16:11
普通d 車衫姨姨攪吾攪到?
唔會做,搵個公仔畫心張遮住。
貓頭雀
|
miriam 發表於 18-8-7 16:13
有無細細個既布章,有既好似我咁縫落去

jm 手工唔錯
miriam
|
貓頭雀 發表於 18-8-7 16:31
jm 手工唔錯
窮...........就要識點補衫................

Charlotte_mom
|
我上次搵人改短條裙,面係紗,底裙係裡布,仲有兩條帶改短少少(佢只係摺一摺幫我車實)
如果唔係布料較嬌嫩,我半粒鐘咩都改完

出街收我$250
hudsonchui
|
Charlotte_mom 發表於 18-8-7 16:41
我上次搵人改短條裙,面係紗,底裙係裡布,仲有兩條帶改短少少(佢只係摺一摺幫我車實)
如果唔係布料較嬌 ...

$250 太貴
Lower_Primary
|
用透明指甲油得唔得?
SullytheMonster
|
上網見到有人share點補t-shirt: https://instagram.com/p/BlHvCgOAP_k/

第二個就係。
mandy108
|
12蚊店有d細細塊既布可以用燙斗燙上去補返個洞,不過唔知有無白色
Charlotte_mom
|
hudsonchui 發表於 18-8-7 16:42
$250 太貴

我無時間再搵黎搵去,簡直貴得離譜,紗根本唔駛車,剪短就得
我以為佢會幫我拆開車短條帶,結果係摺埋收入面車實佢。我真係好想問,收我$250佢覺唔覺得過份