自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我用仔既姓名布貼,返轉件衫響入面熨

男爵府

用補衣熱溶膠帶,淘寶有,另外香港都有地方買,去google 查下就搵到,用法睇片。
https://youtu.be/lGgH3NFs68Y

子爵府

Charlotte_mom 發表於 18-8-7 20:02
我無時間再搵黎搵去,簡直貴得離譜,紗根本唔駛車,剪短就得
我以為佢會幫我拆開車短條帶,結果係摺埋收入 ...

我啱啱拎咗窗簾比人改短,開價$20 一幅。 我改5幅加條褲都係$110, 不過比咗$200個伯伯,多咗當請佢食個下午茶!

https://hk.lifestyle.appledaily.com/lifestyle/special/daily/article/20170103/19884451

子爵府

回覆樓主

其實咁細我會由佢照著

伯爵府

hudsonchui 發表於 18-8-7 16:04
如果件t shirt,有個小孔,可以揾人補到嗎?好喜歡件衫吾想浪费

https://www.facebook.com/947281112019173/posts/1877780362302572/

琥珀宮

如果件t shirt,有個小孔,可以揾人補到嗎?好喜歡件衫吾想浪费

就咁攞支針縫兩針就算數,冇咁考究

已刪除用户

男爵府

睇下穿邊個位,我剪啲花款

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 18-8-7 16:18
今天剛剛見到了李純恩方法,供你參考。
我都諗起呢篇呀, 我仲諗呢個工人姐姐一定好好手工!!

珍珠宮

BK Milk勳章

waynewon 發表於 18-8-7 20:17
用補衣熱溶膠帶,淘寶有,另外香港都有地方買,去google 查下就搵到,用法睇片。
https://youtu.be/lGgH3NF ...

呢個好好呀請問淘寶可以打乜嘢字搵,因我打呢幾個字「補衣熱溶膠帶」都冇

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

miriam 發表於 18-8-7 16:13
有無細細個既布章,有既好似我咁縫落去

我都用呢個方法,係 12 蚊店買
總有離別的時候

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Chowying 發表於 18-8-7 23:50
我都用呢個方法,係 12 蚊店買
親戚拎左好多褸既大貨版畀我媽, 不過會剪爛左少少, 我都係咁樣補, 問親戚拎返同牌子既章縫落去.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

織補試過一次我都怕左, 真係好似織布咁順布紋去整, 仲要慢慢勾返原有線位, 真係人都癲
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

陪月勳章

回覆樓主

Lm

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主

LM

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

miriam 發表於 18-8-8 00:15
織補試過一次我都怕左, 真係好似織布咁順布紋去整, 仲要慢慢勾返原有線位, 真係人都癲 ...

如果係好鍾意或者好貴好靚料衫,我會咁樣續針整,但實在花精神,以前仔女成日爛褲,我用布托底,喺面縫幾針,懶就求其用d公仔圖案縫上面算數,當係獨家設計。不過冷衫線衫我會配同色冷或線續針挑番,真係可以補到唔睇唔到,又慳d
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

sfccwy 發表於 18-8-7 23:40
呢個好好呀請問淘寶可以打乜嘢字搵,因我打呢幾個字「補衣熱溶膠帶」都冇
...

我終於係淘寶找到,你是否想要link?

男爵府

sfccwy 發表於 18-8-7 23:40
...

原來ikea都有。

https://www.ikea.com/hk/zh/catalog/products/10183216/

用戶要求終止服務

回覆樓主

自己縫幾針咪得

王國長老

rose-mag 發表於 18-8-8 01:31
如果係好鍾意或者好貴好靚料衫,我會咁樣續針整,但實在花精神,以前仔女成日爛褲,我用布托底,喺面縫幾 ...
我囡讀幼稚園時玩過一次...........條冬季 PE 褲畀佢整爛左, 又唔想買過條新, 惟有自虐工程, 補到我發傻丫.

首頁

尾頁

跳至